Pascals julerullekake med bringebær
Konditor Pascal Dupuy viser hvordan du kan lage din egen fransk- og juleinspirerte rullekake.
Rullekakebunn:
- 60 g usaltet smør
- 80 g hvetemel
- 3 egg
- 5 eggeplommer
- 25 g H-melk
- 7 eggehviter
- 70 g sukker
- litt rød konditorfarge
Bringebærrør:
- 250 g bringebær
- 25 g sukker
- 3,5 gelatinplater
Bringebærsyltetøy:
- 285 g bringebær
- 200 g sukker
- 90 g glukose
- 1/2 sitron (kun saft)
- 1 g pektin
Pynt:
- bringebær
- melis
Slik gjør du:
Rullekakebunn: Kok opp smør, hvetemel og H-mek i en kasserolle. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett eggeplommer og egg, litt av gangen, mens du rører til deigen får en glatt konsistens. Ha i konditorfarge. Pisk eggehvitene og sukkeret til marengs. Bland forsiktig alt sammen. Smør et tynt lag (ca. 1-2 cm) på et bakepapir og stek kakebunnen i ovnen på 160 grader til den er ferdig (ca. 20 minutter).
Bringebærrør: Kok opp bringebær og sukker. Tilsett gelatin og avkjøl blandingen. Legg dette over på et plastfolie på langs og prøv å rulle blandingen sammen til et rør. Legg røret i fryseren i minimum 3 timer.
Bringebærsyltetøy: Kok opp alt sammen og la koke i ca. 2 minutter. Avkjøl.
Montering: Smør et tynt lag (ca. 1-2 mm) med bringebærsyltetøy over kakebunnen. Legg bringebærrøret på bunnen. Rull kakebunnen stramt sammen for å lage en flott rull. Sett kaken i kjøleskapet i minimum 1,5 time før servering. Kutt tuppen av begge endene for å få et fint snitt og et pent utseende. Pynt med for eksempel bringebær og litt melis.