Pascals julerullekake med bringebær

Konditor Pascal Dupuy viser hvordan du kan lage din egen fransk- og juleinspirerte rullekake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rullekakebunn:

  • 60 g usaltet smør
  • 80 g hvetemel
  • 3 egg
  • 5 eggeplommer
  • 25 g H-melk
  • 7 eggehviter
  • 70 g sukker
  • litt rød konditorfarge

Bringebærrør:

  • 250 g bringebær
  • 25 g sukker
  • 3,5 gelatinplater

Bringebærsyltetøy:

  • 285 g bringebær
  • 200 g sukker
  • 90 g glukose
  • 1/2 sitron (kun saft)
  • 1 g pektin

Pynt:

  • bringebær
  • melis

Slik gjør du:

Rullekakebunn: Kok opp smør, hvetemel og H-mek i en kasserolle. Hell blandingen i en bakebolle og tilsett eggeplommer og egg, litt av gangen, mens du rører til deigen får en glatt konsistens. Ha i konditorfarge. Pisk eggehvitene og sukkeret til marengs. Bland forsiktig alt sammen. Smør et tynt lag (ca. 1-2 cm) på et bakepapir og stek kakebunnen i ovnen på 160 grader til den er ferdig (ca. 20 minutter).

RULLEKAKE: Med litt konditorifarge blir rullekaken
RULLEKAKE: Med litt konditorifarge blir rullekaken "julete". Foto: TV 2

Bringebærrør: Kok opp bringebær og sukker. Tilsett gelatin og avkjøl blandingen. Legg dette over på et plastfolie på langs og prøv å rulle blandingen sammen til et rør. Legg røret i fryseren i minimum 3 timer.

Bringebærsyltetøy: Kok opp alt sammen og la koke i ca. 2 minutter. Avkjøl.

Montering: Smør et tynt lag (ca. 1-2 mm) med bringebærsyltetøy over kakebunnen. Legg bringebærrøret på bunnen. Rull kakebunnen stramt sammen for å lage en flott rull. Sett kaken i kjøleskapet i minimum 1,5 time før servering. Kutt tuppen av begge endene for å få et fint snitt og et pent utseende. Pynt med for eksempel bringebær og litt melis.