ÅPNER MOT WOLVES, AVSLUTTER MOT CITY: Jürgen Klopp og Liverpool topper tabellen før den hektiske juleperioden starter. Se man på kampprogrammet, har tyskeren enda mer å glise over.
ÅPNER MOT WOLVES, AVSLUTTER MOT CITY: Jürgen Klopp og Liverpool topper tabellen før den hektiske juleperioden starter. Se man på kampprogrammet, har tyskeren enda mer å glise over. Foto: Paul Ellis

Kampene som gir Klopp grunn til å glise

Liverpool får til sammen ti hviledager i den hektiske juleperioden. Til sammenligning må Tottenham spille hver tredje dag. Se komplett oversikt her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over en periode på 13 dager skal det spilles 40 kamper i Premier League. Det sier seg selv at det blir slitne bein og trøtte hoder blant Premier League-spillerne.

Men noen kommer bedre ut av det tøffe kampprogrammet enn andre. Blant dem er ligaleder Liverpool.

Ti mot seks hviledager

Jürgen Klopp og hans mannskap starter på sitt juleprogram med en bortetur til Wolverhampton fredag, og får så en hvileperiode på fire dager før "boxing day" hjemme mot Newcastle. Deretter blir det kun to hviledager før kampen mot Arsenal, før fire dager med hvile venter før gigantmøtet med Manchester City 3. januar. Totalt får Liverpool ti hviledager i julestria.

– Det er kjempebra for dem. De fikk i tillegg fri før denne runden siden de var ute av ligacupen. I motsetning til andre sesonger der det er blitt hektisk i julen, så kunne ikke dette kommet mer beleilig for dem, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Fullstendig oversikt over juleprogrammet får du nederst i saken!

For Tottenham er situasjonen en helt annen.

De liljehvite spiller lille julaften kl. 17 borte mot Everton. Deretter går det slag i slag med Premier League-kamper hver tredje dag. Og ikke nok med det: etter at juleperioden er over med bortekampen mot Cardiff første nyttårsdag skal Harry Kane og Co. ut i kveldskamp i FA-cupen 4. januar mot Tranmere.

Sammen med Everton har Tottenham kun seks hviledager mellom kampene i juleperioden. Det er minst i Premier League.

– På topp (av listen over hviledager) er det to lag jeg anser som tittelfavoritter. I bunn er det eneste laget jeg tror kunne utfordret dem. Det gjør det mye vanskeligere for Spurs. Spesielt med tanke på at de kom inn i desember med en del skader og slitasje på troppen. For eksempel Eriksen, som jeg mener er deres beste spiller. Han er egentlig småskadet og må brukes varsomt. Han har en lysk/mageskade som gjør at han ideelt sett burde hvilt. Jeg tror ikke han kommer til å spille alle kampene. Kanskje han går glipp av en hel kamp – det gjør sjansene til å vinne mindre, sier Stamsø-Møller.

– Kun de beste makter det

Han vurderer Tottenham som favoritter i alle fire kampene som skal spilles i løpet av de kommende to ukene. Det er likevel ingen tvil om at det er en ulempe for Spurs at kampene kommer så tett, men gjennom høsten har Mauricio Pochettino fått vist frem at han også har en bredde som gjør laget i stand til å takle en høy belastning.

– Hell og lykke at Everton kommer først. Tottenham stilte sterkt mot Arsenal i ligacupen, så de skal nok rullere fremover også. Pochettino er blitt tvunget til å hvile Kane i det siste. Det koster jo, og det kan komme til å koste resultater. Hadde Tottenham hadde programmet til City, så kunne det utgjort en stor forskjell i poeng, sier Stamsø-Møller, som sier at det er mer en slitne bein som kan spille inn på prestasjonene.

– Man skal også omstille seg veldig fort. Det krever utrolig mye. Det er ganske mange spillere som kjenner på dårlig samvittighet for at de ikke leverer maks på banen og ikke kan være hjemme i tillegg. Man brenner lyset i begge ender i denne perioden. Det krever mye. Kun de beste makter det.

«Happy days»

Og akkurat nå er de beste i Liverpool. På vei inn i juleperioden er avstanden ned til Manchester City på ett poeng for Klopps mannskap, som ennå har til gode å tape en kamp denne sesongen.

– Trioen der fremme er det en egen klasse på – det samme med van Dijk. Utover det er det ikke så stor forskjell på midtbanen og backrekken. Ingen av midtbanespillerne har vist at de er helt bak mål. Det gjør at Klopp kan forandre fra kamp til kamp. Man kan også bytte ut én av de fremme uten at det svekker laget veldig mye. Så det er happy days i Liverpool. De har ikke noen store bekymringer. Den eneste bekymringen vil oppstå dersom Salah eller van Dijk blir skadet. Det ville vært kritisk, sier Stamsø-Møller.