Siste: ​Dronene ble sist sett klokken 08.45, og nå jobbes det med å etterforske hendelsen.

Politiet har sendt både snikskyttere og helikoptre for å jakte dronene, men fortsatt er det ikke vurdert som trygt å gjenoppta trafikken.

Den siste meldingen går ut på at flyplassen i hvert fall ikke åpner før klokka 16 torsdag ettermiddag.

– Vi er ekstremt skuffet over at passasjerer rammes, spesielt på denne tiden av året. Vårt råd er fortsatt at folk ikke bør dra til flyplassen og at de bør sjekke med flyselskapet, skriver flyplassen på Twitter torsdag.

Så langt er hendelsene ikke knyttet til terror.

– Vi tror dronene er sendt ut for å forstyrre flyplassen, men det finnes absolutt ingen indikasjon på at dette er terrorrelatert, sier Justin Burtenshaw, politisjef på Gatwick flyplass.

Informasjon til reisende som blir påvirket av hendelsen, kan finne informasjon her.

– Situasjonen på Gatwick er uansvarlig og helt uakseptabel, sier en presseansvarlig på vegne av Theresa May til Sky News.

Alle flyvninger er kansellert

Flyplassen ble stengt klokken 21.03 onsdag kveld etter at to droner ble observert i nærheten av lufthavnen. Nær seks timer senere, klokken 03.01 torsdag, åpnet flyplassen.

Tre kvarter senere måtte de imidlertid stenge igjen etter flere drone-observasjoner. Klokken 10.30 norsk tid var flyplassen fortsatt stengt, og det var ingen prognoser for når trafikken kan komme i gang igjen.

– Alle flyvninger til og fra
Gatwick er kansellert på grunn av pågående droneaktivitet rundt flyplassen. Dessverre er det betydelige forsinkelser og kanselleringer for alle flyvninger i dag, heter det i en Twitter-melding torsdag formiddag.

​Store problemer for de reisende

Som følge av stengingen er en lang rekke fly omdirigert til Heathrow, Birmingham, Manchester og andre byer. Noen fly ble også sendt til Frankrike og Nederland.

Stengingen fører til omfattende problemer i trafikkavviklingen torsdag. På flyplassens nettside bes alle reisende om å sjekke flyvningens status før de drar til flyplassen.

Strenge regler

Gatwick er en stor flyplass med 280.000 flybevegelser hvert år. 2,9 millioner passasjerer ventes å reise via Gatwick bare i forbindelse med julefeiringen.

Forstyrrelser i trafikken vil raskt spre seg til andre steder i Storbritannia og ellers i Europa. Situasjonen er spesielt sårbar i forbindelse med høytider, hvor trafikken er ekstra stor og kapasiteten utnyttes til fulle.

Norwegian er en av de største aktørene på Gatwick, og stengingen av flyplassen rammer også norske passasjerer. ​

I Storbritannia er det forbudt å fly droner mindre enn én kilometer fra en flyplass. I Norge er sikkerhetsavstanden fem kilometer.

Om et fly treffer en drone i luften, kan det føre til store skader på flyet og i verste fall til en ulykke. Om en drone blir observert i nærheten, vil flyplassen bli stengt av sikkerhetshensyn.