JAKTES: Marokkanske medier har gått ut med bilde av tre menn som er etterlyst for dobbeltdrapet på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24).
JAKTES: Marokkanske medier har gått ut med bilde av tre menn som er etterlyst for dobbeltdrapet på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24).

dobbeldrapet i marokko:

Går ut med bilder av de etterlyste

MARRAKECH (TV2): En storstilt jakt pågår over hele Marokko. Disse tre mennene er etterlyst for å ha drept norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Tre mistenkte er pågrepet, opplyser en etterforskningskilde til AFP

Onsdag kveld gikk marokkanske myndigheter ut med bilder av tre menn som er etterlyst for å ha drept de to kvinnene i nærheten av fjellandsbyen Imlil.

Marokkanske medier har torsdag gått ut med navn og alder på de etterlyste.

Disse tre mennene som er registrert bosatt i Marrakech etterlyses:

  • Younes Ouazid, født 1991
  • Affati Rachid, født 1986
  • Abdessamad Eijoud, født 1993​

En person er ifølge marokkansk påtalemyndighet pågrepet i saken. Ifølge en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld, knyttes den pågrepne til en ekstremistorganisasjon.

VG skriver at politiet er i besittelse av en overvåkingsvideo som har fanget de tre etterlyste mennene på en landevei i Imlil.

Knyttes til terror

Flere lokale medier melder at alle fire skal ha sverget troskap til terrororganisasjonen IS.

Samtidig jobber norsk, dansk og marokkansk politi med å verifisere en angivelig drapsvideo som er postet i sosiale medier.

Den aktuelle videoen som viser en særdeles brutal voldshandling mot en kvinne spres nå i stor fart. Kripos opplyser til TV 2 at norske tjenestemenn i går kveld og gjennom natten har undersøkt videoen.

Etterforskningen ledes av Bureau central d'investigation judiciaire (BCIJ), marokkanerens svar på FBI.

Nyhetskanalen Kech24 melder torsdag at det foregår en storstilt aksjon der helikopter og hunder brukes i jakten på de tre etterlyste i fjellområdet.

Sikkerhetsmyndighene har gått aktivt ut med etterlysninger i søkeområdet, og oppfordrer de som har opplysninger om de etterlyste til å ta kontakt umiddelbart.

Blir sendt til Norge snart

Norges ambassadør til Marokko sier onsdag til TV 2 at kisten til avdøde Maren Ueland trolig vil kunne sendes til Norge i løpet av de neste par dagene.

Det er uvisst om det per nå er laget en fullstendig obduksjonsrapport.

Tirsdag ankom en utsending fra den norske ambassaden i Rabat byen Marrakech for å fungere som liaison og bindeledd mellom den marokkanske etterforskningen og norsk politi. Det bekrefter Kripos overfor TV 2.