Alli truffet av flaske i hodet etter å ha herjet med Arsenal

Dele Alli sendte Tottenham videre i ligacupen på bekostning av erkerivalen. Det ble for mye for en ufin person på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Tottenham 0-2

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst og trekningen lenger nede.

Dele Alli hadde en målgivende pasning og scoret det avgjørende 2-0-målet da Tottenham slo erkerival Arsenal borte og tok seg til semifinale i ligacupen.

Det ble åpenbart dårlig mottatt av en person på tribunen, som da ballen gikk ut til innkast med 18 minutter igjen å spille kastet en flaske som traff Alli midt på hodet.

– Det er det det er. Det gjorde at målet og seieren litt smakte litt bedre, sier Alli.

– Ikke bra, kommenterer TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

Den engelske landslagsspilleren reagerte med et herlig svar – å holde opp fingrene som for å signalisere 2-0.

SVARTE MED GEST: Dele Alli.
SVARTE MED GEST: Dele Alli. Foto: Andrew Couldridge

Det var en kopi av feiringen til den gang Arsenal-spiller Theo Walcott under FA-cupkampen i januar 2014. Da var stillingen selvsagt motsatt.

Etter kampen bekrefter Arsenal at de går gjennom overvåkningskamera for å finne personen som kastet flasken.

FLASKEN: Banemannskap plukker opp flasken som traff Dele ALli.
FLASKEN: Banemannskap plukker opp flasken som traff Dele ALli. Foto: Andrew Couldridge

Trofé i det fjerne

Med triumfen tok Tottenham hevn etter 2-4-tapet i serien for noen uker siden, og Alli var instrumental. Han serverte Heung-min Son på 1-0-målet, og tok selv vare på Harry Kanes lekre forarbeid på pent vis da han gjorde 2-0 i andreomgang. Spurs straffet Arsenal knallhardt på sjansene de skapte.

– Vi visste hvor viktig dagens kamp var. En stor test for oss. Det var en sterk prestasjon til slutt, sier Alli.

I den andre kvartfinalen onsdag vant Chelsea 1-0 over Bournemouth etter en scoring av Eden Hazard.

Semifinale-trekningen ga et nytt London-derby: Tottenham får tøff motstand i Chelsea. Manchester City fikk drømmetrekningen alle ville ha: League One-laget Burton.

Store sjanser

Arsenal hadde de største sjansene innledningsvis, blant annet med Henrikh Mkhitaryan som alene med Paulo Gazzaniga skjøt rett på keeper.

Det gjorde ikke Heung-min Son da han ble lekkert spilt gjennom av Dele Alli etter 20 minutters spill.

Son var helt på offsidegrensen, spurtet igjennom og avslutt iskaldt.

– For en pasning! Alli sendte Son gjennom fra ingenting. For en pasning, og det var en veldig god avslutning, sier BBC-ekspert Dion Dublin.

Spurs var farlige på kontringer, men det var vertene som hadde de største sjansene før pause. Paulo Gazzaniga stoppet også en god avslutning fra Aaron Ramsey kort tid før pause.

Kane umiddelbar påvirkning

En småsyk Harry Kane startet kampen på benken, men var frisk da han ble byttet inn etter 59 minutter - og han stod umiddelbart bak Spurs' andre mål.

Bare ett minutt etter innhoppet sørget Kane med sine første berøringer av ballen for et nydelig forarbeid da han sendte gjennom Dele Alli, som chippet over Petr Cech i Arsenal-målet.

– For en avslutning! For en gjennombruddspasning, og for en introduksjon av Kane! En deilig pasning, og Alli setter den inn på halv volley. Det er veldig vanskelig å gjøre det. Du må se det, sier BBC-ekspert Dion Dublin.

Det var andre gang i kampen at Spurs-spillerne kom helt alene med Cech - og andre gang de scoret.

Seier aldri truet

Hjemmelaget fortsatt ballen mye, men skapte vesentlig mindre i andreomgang. Den største sjansen kom like etter Spurs' 2-0-mål, da Alexandre Lacazette traff stolpen.

Etter det var borteseieren aldri truet. Christian Eriksen truet imidlertid med å gjøre ydmykelsen komplett, Petr Cech hang imildertid med og stoppet skuddet fra utenfor 18.