Mourinhos første ord etter sparkingen: – Du plager meg

– Manchester United tilhører fortiden, sier José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble José Mourinho sparket som Manchester United-manager, og Ole Gunnar Solskjær har nå overtatt sjefsstolen på Old Trafford frem til sommeren.

Mourinho, som bodde på hotell i Manchester i hele sin periode som United-sjef, var onsdag tilbake til hjemmet sitt i London.

Da han kom ut, ventet det en drøss med pressefolk, som forsøkte å få noen ord ut av ham.

Når Skys utsendte beklager at han plager Mourinho på fridagen, svarer han i typisk Mourinho-stil.

– Ja, du plager meg.

Se intervjuet over (video med tillatelse fra Sky Sports News)

– Har ingenting å si

Når Sky-reporteren takker for at han kommer ut, fortsetter han i samme stil.

– Kan jeg gå en tur, eller ikke? Du trenger ikke takke meg.

Mourinho ville ikke si noen ting til de fremmøtte.

– Du kjenner meg. La meg gå. Jeg har ingenting å si. Om du vil gå med meg, la oss gå til Battersea. Det er ikke noe problem for meg, men jeg har ingenting å si, sier Mourinho - og avslutter intervjuet.

– Har en fremtid uten United

På vei tilbake fra shoppingrunden sin er Mourinho mer snakkesalig når Sky Sports igjen får ham i tale.

– Jeg forandrer meg ikke. Det jeg gjorde da jeg forlot Chelsea, er det samme som jeg vil gjøre nå. Jeg holder meg ved det gode, og snakker ikke om noe av det som skjedde i klubben. Vi kunne snakket om gode og dårlig ting, men det er ikke meg. Det er over, sier Mourinho.

Han er fast bestemt på å legge alt bak seg.

– Manchester United har en fremtid uten meg, og jeg har en fremtid uten Manchester United. Hvorfor skal jeg nå dele følelsene mine meg deg eller fansen? Det er over. Slik er jeg. Slik har jeg alltid vært. Jeg var alltid kritisk til managere som forlater klubber og kommer med detaljer om hvem som har skylden. Slik er ikke jeg. Jeg vil bare avslutte det. Det er game over, sier Mourinho.

Nå ber han om å få være i fred.

– Jeg håper dere i media respekterer at jeg er slik. Frem til jeg kommer tilbake til fotballen har jeg rett til å leve livet mitt. Jeg går på shopping og jeg går på tur, det er det jeg vil gjøre, sier han, og legger til:

– Manchester United tilhører fortiden.

Etter intervjuene med Sky Sports News har Mourinho også sluppet en pressemelding, som blant annet er gjengitt av BBC.

– Jeg har vært var utrolig stolt over å ha båret Manchester United-emblemet siden dagen jeg ankom, og jeg tror alle United-fans innser dette, skriver Mourinho.

– Akkurat som tilfellet var med mine tidligere klubber, har jeg jobbet med noen fantastiske mennesker og jeg tror noen av dem vil være mine venner for livet, fortsetter han.

Han legger til at han anser Manchester United for å være et lukket kapittel, og ber også her om at pressen skal la ham leve et normalt liv frem til han returnerer til fotball.

Onsdag ettermiddag fikk Mourinho hilsene fra flere av sine tidligere Manchester United-elever.

– Takk for minnene og visdommen, skriver Jesse Lingard på Twitter.

– Uansett hva de sier, vil jeg alltid være takknemlig til personen som ga meg sjansen til å debutere på Old Trafford. Takk for det du har lært meg. Lykke til, trener, skriver Eric Bailly.