DREPT: Maren Ueland (28) fra Bryne ble funnet drept i Atlasfjellene i Marokko. Lokale sikkerhetsmyndigheter er på åstedet for dobbeldrapet.
DREPT: Maren Ueland (28) fra Bryne ble funnet drept i Atlasfjellene i Marokko. Lokale sikkerhetsmyndigheter er på åstedet for dobbeldrapet. Foto: Facebook/AP/NTB scanpix

UD advarer mot å legge ut på fjelltur alene i Marokko

Utenriksdepartementet oppdaterer informasjonen de gir ut i forbindelse med reiser til Marokko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skjer etter drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (28) i Atlas-fjellene i Marokko.

Drapene beskrives som svært brutale.

– Vi har lagt inn et råd om å ikke gå alene på fottur, men bruke lokale guider, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde til TV 2.

Under avsnittet om sikkerhet i UDs reiseinformasjon for Marokko er følgende lagt til i dag:

«Turister som går alene i fjellområder i Marokko kan bli utsatt for kriminalitet. Det anbefales at man ikke begir seg ut på tur alene, og at man benytter guider med lokalkunnskap».

Tre menn siktet

Utenriksdepartementet viser til marokkansk politi når det gjelder etterforskningen, og til marokkanske myndigheter når det gjelder beredskap og sikkerhet i landet.

– Det er marokkanske myndigheter som må uttale seg om sikkerheten, og de som reiser må følge med på deres råd i områdene de oppholder seg i, sier Haavarsdatter Lunde.

Så langt er tre menn pågrepet og siktet i saken. Bakgrunnen og motivet for dobbeltdrapet er så langt ikke kjent, men myndighetene i Marokko har nå skjerpet sikkerheten i turistområder.

USA advarer

Tirsdag omtalte TV 2 at både canadiske og amerikanske myndigheter ber sine innbyggere om å utvise stor forsiktighet på reiser til Marokko. Samtidig uttalte Utenriksdepartementet at de vurderer situasjonen i landet som relativt stabil.

Kommunikasjonsrådgiver i UD, Guri Solberg, sa til TV 2 at de ville avvente politiets etterforskning før de eventuelt så på behovet for å revurdere informasjonen som gis om reiser til Marokko.

Det var turister som fant de to skandinaviske kvinnene drept inne i et telt i fjellområdet. Marokkanske myndigheter har opplyst at de to ble funnet med kuttskader i halsen påført med en skarp gjenstand. Lokale kilder har sagt at kvinnene hadde knivskader.