TROR SOLSKJÆR LYKKES: Dag-Eilev Fagermo sier at ansettelsen av Ole Gunnar Solskjærs som United-manager er en enorm anerkjennelse. Her er Solskjær sammen med Fagermo og Per-Mathias Høgmo.
TROR SOLSKJÆR LYKKES: Dag-Eilev Fagermo sier at ansettelsen av Ole Gunnar Solskjærs som United-manager er en enorm anerkjennelse. Her er Solskjær sammen med Fagermo og Per-Mathias Høgmo. Foto: Poppe, Cornelius

Fagermo: – Jeg ble lettere sjokkert, men veldig gøy

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror Ole Gunnar Solskjær vil skape ro og harmoni i Manchester United. Se reaksjonene fra sosiale medier her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom den smått surrealistiske bekreftelsen:

Ole Gunnar Solskjær blir Manchester United-manager frem til sommeren.

– En enorm anerkjennelse

Dermed forlater 45-åringen Molde, hvor han nylig signerte en kontraktsforlengelse, på midlertidig basis og tar over en klubb etter Uniteds standard i krise etter José Mourinho.

– Det sier det alt om hans status i United. Jeg tror hele Fotball-Norge vil ønske at han lykkes. En nordmann i en av verdens største klubber vil være en enorm anerkjennelse for han og positivt for norsk fotball, sier Fagermo til TV 2.

Manchester United-legenden David Beckham er blant dem som gratulerer Solskjær.

– Lykke til, Ole, skriver han på Instagram.

David Beckham ønsker Solskjær lykke til på Instagram.
David Beckham ønsker Solskjær lykke til på Instagram.

Også sportssjef for A-landslaget, Nils Johan Semb, er i skyene.

– Det er fantastisk. Det er helt magisk, synes jeg. Det var en eventyrhistorie som spiller for 20 år siden, og det kan bli et nytt eventyr nå. Det er så stort at det går nesten ikke an å beskrive det. Man må klype seg i armen. Jeg er stolt på Ole Gunnars vegne, og naturligvis stolt over at han er blitt manager i Manchester United, sier Semb til TV 2.

Mange av skeptikerne har pekt på Solskjærs mislykkede Premier League-opphold i Cardiff i 2014 hvor han til slutt ble sparket etter elendige resultater og feilslåtte spillerkjøp. Nå tar han over en klubb av en helt annen dimensjon med helt andre ambisjoner.

– Det er en helt annen jobb i United enn i Cardiff. Der er det stjernebehandling. Dessuten kjenner han klubben. Det er positivt med erfaringen fra Cardiff også, sier Fagermo.

– Hvordan reagerte du da du så nyheten om at Solskjær kom til å ta over?

– Jeg reagerte som de fleste. Lettere sjokkert, men veldig gøy.

Semb understreker hvilken ekstrem anerkjennelse det er for Solskjær å bli ansatt av «verdens største fotballmerkevare» - selv om det naturligvis stilles spørsmål ved mannen som scoret det legendariske målet i Champions League-finalen for United i 1999.

– Oppholdet i Cardiff var ikke vellykket, og jeg tror det kom for tidlig. Selv om Ole Gunnar hadde en strålende start i Molde, så var han fersk som trener og manager da han gikk til Cardiff. Når han ser tilbake på det, er det nok mye han ville gjort annerledes. Nå er han langt mer rutinert og tryggere i den rollen. Jeg tror han har en helt annen forutsetning, selv om det er en helt annen klubb, sier Semb.

Trenerkollega og tidligere lagkompis i Clausenengen, Christian Michelsen i Kristiansund, gleder seg over at Solskjær får muligheten i United.

– Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg med OGS og alle som holder med United, skriver en ferierende Michelsen i en SMS til TV 2.

– Må få ekstreme resultater for å få jobben

En av stjernene Solskjær må håndtere er Paul Pogba - en spiller han ledet som trener for Uniteds reservelag mellom 2008 og 2010. Den franske superstjernen er en av spillerne fansen håper skal blomstre med Solskjær i sjefsstolen. For konfliktnivået har vært høyt med Mourinho ved roret, og spesielt forholdet til Pogba illustrerte problemet til den meritterte portugiseren på Old Trafford.

– Jeg tror tidspunktet er helt perfekt. Det er en spillergruppe som har mye større potensial i seg. Det har vært tung slitasje første under van Gaal, så Mourinho. Lite humør, det ser veldig stivt ut. Ole Gunnar kan få flying start med et kampprogram som er mulig å vinne. Du vet hva det gjør med humøret i en garderobe. Jeg tror han har alt å vinne og lite å tape. Jeg tror at dette kan gå veldig bra, sier Semb.

I SKYENE: Tidligere landslagstrener Nils Johan Semb mener at Solskjær har det som skal til for å lykkes i Manchester United. Her fra en trening før EM-kvaliken mot Bosnia-Hercegovina i 2003.
I SKYENE: Tidligere landslagstrener Nils Johan Semb mener at Solskjær har det som skal til for å lykkes i Manchester United. Her fra en trening før EM-kvaliken mot Bosnia-Hercegovina i 2003. Foto: Richardsen, Tor

United-direktør Ed Woodward understreker i pressemeldingen hvor Solskjær annonseres som midlertidig manager at nordmannen lever og ånder for kulturen i klubben. Fagermo tror United får akkurat det de er ute etter i Solskjær.

– Han vil skape ro og harmoni. Derfor tror jeg han får jobben nå. Skal han få den permanent, må han få ekstreme resultater ut sesongen, sier Fagermo.

Også TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener at Solskjær kommer til å tilføre noe som vil være med på å heve spillergruppen.

– Den største spisskompetansen til Solskjær som han kan dra med seg inn, er at han er en menneskekjenner. Han kan komme inn og skape trygghet med sin tilstedeværelse og erfaring som sannsynligvis er det viktigste nå. Taktiske ting, ja, han må selvsagt høre med Carrick om hvor skoen trykker. Han sitter sikkert med masse erfaring, sier Myhre.

I sosiale medier koker det med reaksjoner etter offentliggjøringen. Statsminister Erna Solberg var litt rask på avtrekkeren tirsdag kveld da hun gratulerte Solskjær på Twitter - en melding som ble raskt slettet. Men onsdag kunne hun omsider legge ut en ny gratulasjon.

– Endelig bekreftet! En strålende dag for norsk fotball. Lykke til med å holde kontroll på de røde djevlene, Ole Gunnar Solskjær.

Se flere reaksjoner fra sosiale medier under: