Amfibien har blitt kalt Dermophis donaldtrumpi. Presidentens hår er redigert inn på bildet til venstre. Foto til venstre: Matthijs Kuijpers, foto til høyre: Matthew Cavanaugh. Montasje: EnviroBuild
Amfibien har blitt kalt Dermophis donaldtrumpi. Presidentens hår er redigert inn på bildet til venstre. Foto til venstre: Matthijs Kuijpers, foto til høyre: Matthew Cavanaugh. Montasje: EnviroBuild

En blind skapning som gjemmer hodet i sanden ble oppkalt etter Trump

Firmaet som kjøpte retten mener skapningens karakteristikker gjenspeiler hvordan presidenten håndterer klimakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermophis donaldtrumpi ble nylig oppdaget i Panama. Amfibien er blind og har for vane å gjemme hodet i sanden.

Da amfibien ble funnet, ble det bestemt at retten til å navngi skapningen skulle auksjoneres bort. Pengene skulle gå til organisasjonen Rainforest Trust, som jobber med å verne regnskogen og truede dyrearter.

– Det perfekte navnet

Det amerikanske firmaet EnviroBuild kjøpte retten for 25.000 dollar. Firmaet jobber med å tilby bærekraftige byggmaterialer, og for de var navnevalget valget innlysende.

At amfibien er blind og gjemmer hodet i sanden er akkurat hvordan Trump håndterer klimakrisen, mener EnviroBuild.

Firmaet referer blant annet til en klimarapport fra november i år som konkluderer med at klimaforandringene allerede har hatt stor påvirkning i USA. Rapporten var produsert av den amerikanske regjeringen, men likevel reagerte Trump med å si at at han ikke trodde på den.

– Det er det perfekte navnet. Caecillian betyr blind på latinsk og det speiler akkurat hvordan president Trump strategisk har tilnærmet seg klimaforandringene, sier Aidan Bell, sjef i EnviroBuild, til The Guardian.

På Twitter skriver de at presidenten må se verden i svart og hvitt fordi han fornekter global oppvarming.

Flere dyr oppkalt etter seg

Ironisk nok, sier Rainforest Trust at Dermophis donaldtrumpi er spesielt utsatt for klimaforandringer.

– Som en amfibie, er dyret spesielt utsatt for konsekvensene global oppvarming fører med seg. Den står i fare for å bli utryddet av klimapolitikken til personen den har blitt oppkalt etter, sier Rainforest Trust til The Guardian.

Organisasjonen forteller at å verne regnskogen er en av de mest effektive måtene å motvirke klimaforandringer. Likevel blir 70 000 dekar med regnskog ødelagt hver dag.

Trumps karakteristiske hår har også vært utgangspunktet for et annet navn i dyrerike. I 2017 fikk en giftig og hårete larve navnet Neopalpa donaldtrumpi fordi larvens gule hår minnet om presidentens.

Forskerne som fant den ti centimeter lange amfibien har godkjent navnet og vil ta det i bruk i forskningslitteraturen.