TIL WOLFSBURG: Ingrid Syrstad Engen har signert en 2,5 års kontrakt med den tyske toppklubben Wolfsburg. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
TIL WOLFSBURG: Ingrid Syrstad Engen har signert en 2,5 års kontrakt med den tyske toppklubben Wolfsburg. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: Borgen, Ørn E.

Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, der hun slutter seg til landslagsvenninnene Caroline Graham Hansen og Kristine Minde, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20-åringen sier til VG at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

– Det er gjort i samråd med landslaget. Begge deler kunne gått bra, men jeg føler ikke jeg er helt ferdig i LSK, og det er mye spennende som skjer der i vår. Og så er det trygt før VM, sier Engen til avisen.

Hun har en meget god sesong bak seg og har etablert seg på landslagets sentrale midtbane. Dessuten hjalp hun LSK til dobbelttriumf og til kvartfinale i mesterligaen. Leieavtalen gjør at hun får med seg kvartfinalene mot Barcelona i mars.

Wolfsburg er en av Europas beste klubber. Laget er tysk seriemester fire av de seks siste sesongene og har to mesterligatitler på merittlista. Laget var i finale sist sesong, men tapte da for Lyon etter ekstraomganger.

– Nå kan jeg leve ordentlig av fotballen. Det er et viktig steg for meg. Wolfsburg har også fulgt meg i to-tre år, og jeg var på besøk der i nobvember, sier Engen til VG. Hun har også rådført seg med klubbens norske spillere.

– Det er et stort pluss at de er der, sier hun.

Vilde Bøe Risa til Göteborg

Vilde Bøe Risa, norsk landslagsspiller i fotball, forlater Arna-Bjørnar til fordel for den svenske toppklubben Göteborg.

TIL GÖTEBORG: Vilde Bøe Risa forlater Arna-Bjørnar til fordel for Göteborg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL GÖTEBORG: Vilde Bøe Risa forlater Arna-Bjørnar til fordel for Göteborg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

– Vi har jobbet ganske lenge med å få henne til klubben. Jeg er kjempeglad for at Vilde så tydelig viste at hun ville komme til oss, sier trener Marcus Lantz i enpressemelding fra klubben som i år tok sølv i Damallsvenskan.

– Vilde er meget ballsikker og viser stor ro på banen. Hun er en sterk toveisspiller og god pasningsspiller.

Den norske 23-åringen trekker fram muligheten til å spille mesterliga neste år blant flere ting som lokket henne østover.

– Jeg har vært i Arna-Bjørnar i sju år og føler at tiden er inne for et miljøskifte. Spill utenlands er bra for min utvikling. Det var interesse fra andre klubber, men til slutt falt jeg for Göteborg, sier hun.

Risa kom i år sterkt tilbake etter fjorårets korsbåndskade, bidro til Arna-Bjørnars seriebronse og fikk mye spilletid for det norske landslaget som kvalifiserte seg til VM.

(©NTB)