KJEMPEMESSI: Den levende Barcelona-legenden Lionel Messi er den første til å vinne Gullstøvelen fem ganger.
KJEMPEMESSI: Den levende Barcelona-legenden Lionel Messi er den første til å vinne Gullstøvelen fem ganger. Foto: Lluis Gene

Ny Gullstøvel til Lionel Messi

Lionel Messi mottok tirsdag sin femte Golden Shoe (gullstøvel) som toppscorer i alle europeiske ligaer. Han er den første med så mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Messi scoret 34 seriemål da han førte Barcelona til et nytt seriegull i Spania forrige sesong. Mohamed Salah fra Liverpool var nærmest ham med 32 seriemål for Liverpool i England.

I kåringen teller mål i de fem største ligaene dobbelt, mens mål i de 15 neste på rankinglista ganges med 1,5. Det betyr at spillere i svakere ligaer må score betydelig flere mål om de vil nå helt til topps.

Det er tredje år på rad en Barcelona-spiller vinner, og 10. år på rad at støvelen går til en spiller som scorer sine mål i La Liga. Messi vant for annet år på rad og har dermed gått forbi Cristiano Ronaldo, som tidligere toppet lista med fire Golden Shoe-trofeer.

Messi vant også i 2009-10 (34 mål), 2011-12 (50), 2012-13 (46) og 2016-17 (37).

Argentineren er i øyeblikket mestscorende i Europas store ligaer denne sesongen med 14 mål.

– Dette er på grunn av at jeg har jobbet hardt, og framfor alt på grunn av mine lagkamerater. Rundt meg på banen har jeg verdens beste spillere i sine posisjoner, sa Messi.

Gullstøvelen deles ut av European Sports Media, en sammenslutning av europeiske sportsaviser og -magasiner.

(©NTB)