TILBAKE TIL OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær vender tilbake til Manchester United som manager.
TILBAKE TIL OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær vender tilbake til Manchester United som manager. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Bekreftet: Ole Gunnar Solskjær er Manchester Uniteds nye manager

Nordmannen overtar Premier League-giganten frem til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjærs (45) drøm har gått i oppfyllelse. Nordmannen er ansatt som Manchester United-manager frem til sommeren.

– United er i hjertet mitt

45-åringen blir klubbens manager ut sesongen, slik at United har god tid på seg til å finne en permanent managerløsning.

Solskjær får med seg Mike Phelan som førstlagstrener sammen med Michael Carrick og Kieran McKenna.

Ifølge anerkjente The Times vil Ole Gunnar Solskjær selv være med på å bestemme over potensielle spillerkjøp til Manchester United i januar.

– Manchester United er i hjertet mitt og det er strålende å komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig frem til å jobbe med en talentfull spillerstall, støtteapparatet og alle i klubben, sier Solskjær i pressemeldingen fra Manchester United.

Overfor Moldes hjemmesider takker Solskjær for muligheten han nå blir gitt.

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Jeg gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren. Samtidig vil jeg følge nøye med hva som skjer her hjemme. Vi har bygd sten for sten og avslutningen av sesongen i år gir oss håp om nok en god sesong. Erling, Trond og Per Magne kommer til å gjøre en meget jobb mens jeg er borte. Samtidig vil jeg takke klubben, og Kjell Inge og Bjørn Rune for nok en gang å ønske meg lykke til i verdens største klubb, sier Solskjær.

United-direktør Ed Woodward sier at Solskjærs sterke bånd til klubben har vært avgjørende.

– Ole er en klubblegende med stor erfaring, både på banen og i trenerrollen. Historien hans i Manchester United betyr at han lever og ånder kulturen her, og alle er henrykte over å ha ham og Mike Phelan tilbake. Vi er trygge på at han vil samle spillerne og fansen når vi tar fatt på andre halvdel av sesongen, sier Woodward.

David McDonnel i Mirror melder at Solskjær kommer til å lede sin første United-trening torsdag før en offisiell presentasjon fredag.

– En ufattelig ære

Etter at José Mourinho-sparkingen var et faktum tirsdag, begynte det sakte men sikkert å komme stadig sterkere rykter om at det var Ole Gunnar Solskjær som ville komme inn på midlertidig basis.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener det er en utrolig gledelig at Solskjær får æren av å lede Manchester United.

– Først og fremst så er det fantastisk for Solskjær, for Norge og det er en ufattelig ære, egentlig. Selv om det skulle vise seg å være en midlertidig ansettelse og en slags kortvarig affære, så er det et stort og ærefullt verv, sier han etter at ryktene om nordmannens snarlige ansettelse virkelig begynte å ta av tirsdag ettermiddag.

Kommentatoren tror Solskjær-ansettelsen er en god kortsiktig løsning.

– Han har de kvalitetene som de kanskje ser etter nå på kort sikt. Å få inn en som fansen slutter seg om. Han har jobbet i ungdomsavdelingen i United, og har en trenerfortid i klubben. Jo mer jeg tenker over det, jo flere argumenter finner jeg til at dette kan være en god, kortsiktig løsning, sier Alsaker.

– Det mest ikoniske øyeblikket

Han peker på en rekke årsaker til at ansettelsen kan vise seg å være populær blant fansen.

– Det som taler for Solskjær er at han er mannen bak det kanskje mest ikoniske øyeblikket i Uniteds historie, scoringen i Champions League-finalen i 1999 i Barcelona. Han har også en legitimitet hos supporterne. Han var ganske tidlig ute og var skeptisk til Glazer-oppkjøpet av United, i en tid der det egentlig var få av spillerne som hevet stemmen i den saken. Han var en av de første, påpeker Alsaker

– Han var en spiller som ble et symbol på lojalitet. Han hadde muligheten til å bli solgt til Tottenhamn, men gikk til Ferguson og sa han ville bli og kjempe om en plass på laget. Det var en fin reaksjon, at han ble der og slåss for den plassen istedenfor å stikke, fortsetter han.

– Ikke en åpenbar kandidat

Men siden fotball er og blir en resultatorientert bransje, så er det selvsagt en sjanse for at fansen vil vende seg mot Solskjær.

– Det er selvfølgelig sånn at hvis de fortsetter å tape fotballkamper med Solskjær ved roret, så snur sånt veldig fort i moderne fotball. Man må kunne levere resultater også. Men i og med at de ligger så langt nede nå, så kan man tenke at det er en okay timing. At man kommer inn på en tid der klubben virkelig er langt nede, og ute å kjøre. Det kan egentlig bare gå en vei.

– Forstår du de som ble sjokkert over nyheten om at han er aktuell?

– Fotball er jo sånn. Der går det unna, for å si det mildt. Men han var ikke en åpenbar kandidat for noen. Han var manager i Cardiff og var en gedigen fiasko. Da tenker man at han ikke er aktuell for en så stor oppgave. Men dette handler om en kortsiktig løsning, og ikke en permanent ut fra de meldingene som er kommet. Så er spørsmålet hva han kan utrette den korte perioden han er der. Det er også slik at det gjerne er vanskeligere å få store navn inn på et kort engasjement, sier Alsaker.