Marokkanske myndigheter jakter på flere mistenkte menn etter dobbeltdrapet i Atlasfjellene.
Marokkanske myndigheter jakter på flere mistenkte menn etter dobbeltdrapet i Atlasfjellene. Foto: Gjengitt med tillatelse/Kech 24

VG: Ytterligere to personer arrestert for dobbeltdrapet

Tre menn skal være pågrepet. En av de drapsmistenktes ID-papirer skal være funnet i området der kvinnene ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nyhetskanalen Kech24 mistenker etterforskere at at det er flere marokkanske menn som står bak drapene på Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Lousia Vesterager Jespersen (24) i Atlasfjellene i Marokko.

De mistenkte, som skal ha oppholdt seg i et telt i nærheten, skal være fra havnebyen Safi og Marrakech, rundt 70 kilometer nord for området der de tro kvinnene ble funnet.

Ifølge lokalavisens kilder var det funn av ID-papirer som gjorde at myndighetene klarte å spore opp en av de mistenkte, som ble pågrepet i Marrakech tirsdag morgen.

Ytterligere to marokkanske menn skal ifølge VG ha blitt arrestert i Marrakech.

– Tar det tungt

Rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø, Petter Aasen, sier at nyheten om drapet på de to studentene har gått hardt inn på både ledelse og medelever.

– Jentene hadde reist på en ferietur til Marokko, de var godt forberedt og de dro til et område hvor det skulle være trygt å ferdes, sier rektoren.

Han beskriver studentene som reisevante.

– De har vært på mange turer i utlandet, både sammen og hver for seg, sier Aasen.

Mange av studentene i Bø har tatt juleferie, og det er planlagt en minnestund på nyåret. De som fortsatt befinner seg i Telemark tar nyheten fra Marokko med stor sorg.

– De tar det tungt. Vi sitter samlet, prater sammen og tar vare på hverandre så godt vi kan. Mange har vært tett på de som ble revet vekk, sier rektoren.

Universitetet fikk meldingen om at de to var funnet drept natt til tirsdag.

Mandag kveld tok et kommunalt kriseteam kontakt med familien til Maren Ueland (28), og overleverte det tunge budskapet om at 28-åringen fra Bryne var funnet brutalt drept i Atlasfjellene i Marokko.

Saken oppdateres.

Skuelystne var tirsdag på åstedet for dobbeltdrapet.
Skuelystne var tirsdag på åstedet for dobbeltdrapet. Foto: Kech24/AFP/NTB scanpix