åtte av ti i hotell- og restaurantbransjen bryter loven:

– Det er verre enn slaveri

Åtte av ti virksomheter i hotell- og restaurantbransjen bryter arbeidsmiljøloven. Fellesforbundet raser over useriøse arbeidsgivere, og mener problemet er økende.

ADVARER: Djevat Hisenaj er leder Fellesforbundet sin hotell- og restaurantavdeling i Hordaland. Han sier Arbeidstilsynet sin rapport bare bekrefter det de har advart om i årevis - at bransjen bryter arbeidsmiljøloven over en lav sko. Foto: Ivar Lid Riise
ADVARER: Djevat Hisenaj er leder Fellesforbundet sin hotell- og restaurantavdeling i Hordaland. Han sier Arbeidstilsynet sin rapport bare bekrefter det de har advart om i årevis - at bransjen bryter arbeidsmiljøloven over en lav sko. Foto: Ivar Lid Riise

En helt fersk rapport fra Arbeidstilsynet feller en stygg dom over serverings- og overnattingsbransjen.Siden 2015 er det gjennomført nesten 5000 tilsyn hos norske hoteller, restauranter og spisesteder. Konklusjonen er klar:80 prosent av virksomhetene bryter arbeidsmiljøloven i ulik grad.- De vanligste lovbruddene er brudd på arbeidstid, manglende overtidsbetaling og manglende HMS-opplæring. Vi har blant annet funnet tilfeller der ansatte har jobbet 14-16 timers dager, tre