Det var i Al Haouz-området, sør for Marrakesh, de to kvinnene ble funnet drept mandag.
Det var i Al Haouz-området, sør for Marrakesh, de to kvinnene ble funnet drept mandag. Foto: Mikael Jacobsen Vang

Én arrestert for dobbeltdrap i Marokko – politiet jakter på flere mistenkte

Politiet i Marokko har pågrepet én person for drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24).

En kilde tett på etterforskningen opplyser til VG at politiet i Marokko har arrestert og mistenkt en marokkansk mann for drapene på en norsk og en dansk kvinne.

Marokkanske myndigheter bekrefter at én person er pågrepet.

Ifølge innenriksdepartementet i landet jakter politiet på flere mistenkte i saken, men det er ikke kjent hvem dette er, melder nyhetsbyrået AFP og NTB.

Den norske kvinnen som ble funnet drept i Marokko mandag var 28 år og fra Bryne i Rogaland.

Dette bekrefter politiet i Sør-Vest politidistrikt overfor TV 2.

– Jeg kan bekrefte at vi har bistått med å varsle den drepte kvinnens nærmeste pårørende, som er bosatt på Bryne, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt.

Den andre kvinnen som ble funnet drept er danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

Brutale drap

Det var mandag ettermiddag marokkanske medier meldte at to skandinaviske kvinner var funnet døde i Al Haouz-området sør for Marrakesh.

De to kvinnene skal ha blitt funnet med knivskader på halsen og lokalt politi har opprettet kriminaletterforskning.

Ifølge lokale marokkanske medier bar åstedet preg av brutale handlinger, men ingen skal så langt ha blitt pågrepet for handlingene.

En norsk politimann som jobber for politiets utlendingsenhet i Rabat er på vei mot området hvor de to jentene ble funnet drept.

– Etterforskningen vil foregå i samarbeid med marokkansk politi, og vi vurderer også å sende etterforskere herfra, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til TV 2.

I tillegg til samarbeid med marokkansk politi har Kripos også kontakt med både dansk politi og Interpol, for å forsøke å finne ut hva som skjedde i tiden før de to kvinnene ble funnet drept i Al Haouz-området sør for Marrakesh.

Teltet i fjellområde

Kvinnene ble funnet i et avsidesliggende fjellområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene.

Imlil, som ligger 70 kilometer fra Marrakech, blir ofte brukt som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika.

En turist opplyser at de to kvinnene ikke skal ha hatt en egen guide, men teltet i nærheten av overnattingsstedet Club Alpin Francais (CAF) ved foten av Toubkal-fjellet.

– De var erfarne friluftslivsfolk

De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge.

– Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko. Tankene våre går nå til jentenes familier, sier rektor Petter Aasen.

Han skal møte deres medstudenter og faglærere i dag.

– De er i sorg og i først omgang konsentrerer vi oss om å ta vare på dem og etter hvert vil vi arrangere en minnestund, sier Aasen.

De to studentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

– De var erfarne friluftslivsfolk. Jeg har fått beskjed om at de var på en måneds lang privat ferie i Marokko. Reisen var godt planlagt og den gikk til et område som regnes for å være sikkert, sier rektoren.

Universitetet fikk meldingen om at de to var funnet drept natt til tirsdag.

– Allerede i natt og i løpet av morgentimene har fagmiljøet vært i kontakt med medstudenter. De er samlet og blir tatt vare på. Som universitet vil uttrykke stor medfølelse overfor foreldrene og familiene til de to studentene, sier han.

Mor i sorg

Den danske jenta som ble drept var Louisa Vesterager Jespersen (24), skriver danske BT.

Louisas mor, Helle Jespersen, sier til avisen at hun er dypt rystet etter politiet kom med dødsbudskapet på døren hennes mandag kveld mens hun satt og så på julekalenderen sammen med sine tre andre barn.

– Plutselig ringte det på døren. Da jeg gikk ut og så to betjenter, visste jeg hva som hadde skjedd. Jeg brøt sammen. Det er hardt at hun har fått halsen skåret opp og at vi ikke vet om hun har lidd, sier hun til avisen.