Liverpools overgangssmell: – Jeg tror ikke Klopp angrer

– Han bidrar med noe Liverpool har manglet, sier TV 2s fotballekspert om Xherdan Shaqiri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Xherdan Shaqiri ble den store Liverpool-helten mot Manchester United etter å ha kommet inn fra benken og scoret de to avgjørende målene i 3-1-seieren.

Liverpool betalte bare drøyt 140 millioner kroner for Shaqiri i sommer, og selv om det ulike forventninger til sveitseren, har han tatt Merseyside-klubben med storm i høst.

Shaqiri har notert seg for fem mål og tre målgivende pasninger på 17 kamper, mange av dem som innbytter.

I juni hadde Liverpool et akseptert bud inne på Nabil Fekir, men Lyon-kapteinen fullførte aldri overgangen. Liverpools medisinske personell skal ha blitt bekymret for Fekirs kne. De valgte å trekke seg fra hele handelen.

Få uker senere kunne Liverpool presentere nysigneringen Shaqiri, som ifølge Liverpool Echo var ønsket på Anfield uavhengig av Fekir.

– Shaqiri er kreativ, og Liverpool har manglet en spiller som ser andre på siste tredjedel av banen. Det manglet Liverpool forrige sesong. Det var noe av grunnen til at de ville hente Nabil Fekir. De ligner litt. Jeg tror ikke Jürgen Klopp angrer på at det ble som det ble, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Fekir ble ansett som erstatteren til Philippe Coutinho, som ble solgt til Barcelona for om lag 1,2 milliarder kroner seks måneder tidligere.

– Til og med Brighton-spiller Pascal Gross har vært nevnt som en mulig Liverpool-mann for å løse opp og ha kreativitet i midtbanen, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om forrige ukes Daily Mirror-rykter.

Thorstvedt: – Innertier

Thorstvedt innrømmer at han var skeptisk til Liverpools kjøp av Shaqiri.

– Han har spilt ganske mye og levert veldig, veldig bra. For den prisen – og så er det klart at lønn kommer i tillegg – er en billig spiller å hente. Foreløpig er det innertier med Shaqiri, sier den tidligere Tottenham-keeperen.

Xherdan Shaqiri skapte tidlig enorme forventninger etter å ha fått gjennombruddet som unggutt i Basel. Det gjorde at Bayern München kjøpte ham, men etter lite spilletid i Tyskland og et kort og svakt opphold i Serie A og Inter, ble han Stoke-spiller i 2015.

– Du skal ikke undervurdere sulten hans. Han er sulten etter en tøff periode. Han var et vidunderbarn og han skulle bli en av verdens beste i sin posisjon. Plutselig var han i Stoke, rykket ned og det var veldig mange spørsmål om han kan få det til, men han har kvalitet, og det har han alltid hatt. Det har ikke stemt de siste årene, sier Simen Stamsø-Møller.

– Han kom inn og tenkte at han skulle vise seg frem. Han tenker sikkert at han burde ha startet. Han har startet mange Premier League-kamper og vært utrolig god, og så ble førsteelleveren sendt på banen. Han sitter og venter på å vise seg frem. Han var så giret med en gang, fortsetter Stamsø-Møller.

​Shaqiri: – Perfekt

Det gikk bare 144 sekunder fra Shaqiri ble byttet inn til han satte inn 2-1.

– Du forventer aldri noe, men jeg ønsker å ha en innvirkning og prøve å hjelpe laget. Om det er med mål eller målgivende er det bra, og i dag var det veldig bra med to mål. Det var en perfekt dag for meg og laget, sier Shaqiri.

– Jeg så kampen fra sidelinjen og så det var gode muligheter. Vi hadde mange sjanser og det var mye rom å spille i. Til slutt scoret jeg to mål, fortsetter 27-åringen.

Liverpool leder Premier League med ett poeng ned til Manchester City.

– Det er en interessant sesong. Vi, Manchester City og andre lag holder koken. Du har Chelsea også. Om vi holder det gående slik blir det veldig interessant mot sesongslutten. Vi forsøker å vinne alle kamper, sier Shaqiri.

Se Wolverhampton mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag kveld fra klokken 20.30.