Ødegaard scoret i Vitesse-seier

Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag.

MÅLSCORER: Martin Ødegaard scoret første målet da Vitesse slo Venlo i Æresdivisjonen, ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP/AFP / NTB scanpix Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp

Oppgjøret var 32 minutter gammelt da Ødegaard forserte ned til kortlinja, skar ut igjen i feltet og banket ballen i lengste hjørne med venstrefoten bak Venlos tyske keeper Lars Unnerstall.

Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

I annen omgang utlignet Peniel Mlapa, før Oussama Darfalou sikret seieren for Vitesse med en sen scoring.

Seieren løftet Vitesse til femteplass på tabellen. Opp til ligaleder PSV Eindhoven skiller det samtidig hele 20 poeng. PSV er i kjempeform og tok tre nye poeng med 4-0-seier borte over Heracles lørdag.

På plassen bak seg på tabellen har Ødegaard og Vitesse AZ Alkmaar. Klubben til Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Bjørn Maars Johnsen slo Excelsior 2-1 lørdag, og Maars Johnsen ble stor overtidshelt.

Overtidsdrama

Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille. På overtid stanget Maars Johnsen inn seiersmålet i det som ble kampens siste angrep.

Tidligere i kampen hadde Denis Mahmudov sendt gjestene i ledelsen halvtimen ut i første omgang, før Guus Til utlignet for AZ Alkmaar ti minutter deretter.

På tampen inntok så Maars Johnsen scenen og avgjorde kampen. Den norske landslagsspissen hadde da vært på banen i drøyt 20 minutter.

Med seieren klatret Alkmaar til femteplass på tabellen i den nederlandske æresdivisjonen. Opp til PSV på toppen av tabellen skiller det hele 20 poeng.

Suverene PSV

PSV stormer videre og hadde ingen problemer med å slå Heracles 4-0 på bortebane lørdag i en kamp der vertene fikk to spillere utvist. Fem poeng skiller nå fra PSV ned til 2.-plasserte Ajax.

Feyenoord er lag nummer tre og har sammen med tetlagene skaffet seg en solid luke til forfølgerne.

Ved siden av Bjørn Maars Johnsens innhopp spilte Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø hele lørdagens kamp for AZ Alkmaar.