Drapssiktet hadde med seg kniv på julebord

Den siktede etter drapet på et julebord i Holmenkollen natt til lørdag hadde med seg en håndverkerkniv på julebordet, ifølge NRK.

KNIVDRAP: En mann i slutten av 50-årene ble natt til lørdag knivdrept på et julebord i Holmenkollen. Foto: Bendiksby, Terje
KNIVDRAP: En mann i slutten av 50-årene ble natt til lørdag knivdrept på et julebord i Holmenkollen. Foto: Bendiksby, Terje

Klokken 2.29 natt til lørdag ble politiet varslet av AMK om at en mann hadde blitt knivstukket under et julebord i Holmenkollen.

Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, sa til TV 2 tidligere idag at foranledningen for drapet var at den siktede og den avdøde hadde vært på en privat, jobbrelatert sammenkomst.

Mannens forsvarer, John Christian Elden, opplyser til TV 2 at oppsto en krangel mellom de to kort tid før drapet fant sted.

Den siktede 30-åringen er latvisk og bor på Hamar. Han er noe kjent for politiet fra før, bekrefter Oslo-politiet lørdag.

TV 2 erfarer at drapsofferet er en mann i slutten av 50-årene og har polsk statsborgerskap. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om mannen inntil de pårørende er varslet.

Brukte håndverkerkniv

NRK skriver lørdag kveld at den drapssiktede mannen erkjenner at han stakk kollegaen, og samtykker til fengsling. Drapsvåpenet skal ifølge NRK ha vært en håndverkerkniv.

Elden sier til TV 2 at hans klient erkjenner de faktiske forhold, men at han foreløpig ikke har tatt stilling til straffskyld.

– Han svarer på de spørsmålene politiet har, og han samtykker til fengsling på mandag, sier Elden videre.

Til NRK sier forsvareren at den siktede mannen har forklart det han husker om hendelsen.

– Dette er noe som skjedde på et julebord, også under påvirkning av alkohol, og da er en kniv veldig dårlig våpen å ha der, sier han til NRK.

Politiet ble varslet av både vitner og AMK i 2.30-tiden natt til lørdag. Politiet fikk raskt kontroll på våpenet som skal ha blitt brukt.

Et titall vitner

Drapet skjedde i Skiforeningens lavvo på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget i Holmenkollen i Oslo. Foreningen leier ut lavvoen.

Det skal ha vært et titall personer på julebordet i lavvoen. Politiet har en rekke vitner til hendelsen. De som var på stedet ble i natt tatt med til Scandic Holmenkollen Park, der de ble avhørt om hendelsen.

Styrelederen i firmaet som arrangerte julebordet bekrefter til VG at både offeret og den siktede var ansatt i firmaet. Han har snakket med flere som var i nærheten da drapet skjedde.

– Det var et fåtall til stede da. De er dypt berørte og sier det kom veldig overraskede på dem, sier styrelederen.

Dømt for knivtrusler i fjor

VG skriver at den siktede i fjor ble dømt til 21 dagers fengsel for knivtrusler. Dommen fra Oslo tingrett sier at den siktede i august 2017 skal ha løftet en kniv mot et ungt par som befant seg i nærheten av leiligheten hans.

Den siktede er ikke straffedømt i Norge før dette, men han var etterlyst av latviske myndigheter for å ha begått alvorlige narkotikaforbrytelser i 2012.