IDOL 2018:

Øystein Hegvik (18) vant Idol

FORNEBU (TV 2): Vant etter en ellevill finale.

Lørdag kveld var det duket for storslått finale i den tiende sesongen av Idol, da Kristian Raanes (22) og Øystein H. Hegvik (18) kjempet om å vinne en platekontrakt og tittelen som årets idol.

Overlykkelig

Det kokte både i salen og på scenen mens finalistene fremførte tre låter hver, til stor applaus og store ord fra dommerne.

Til slutt ble det 18-åringen fra Ørlandet som stod igjen som vinneren.

– Det er lettelse og glede og alt på en gang, sier den overlykkelige vinneren til TV 2.

Se det første intervjuet med Øystein

Etter mange måneder i Idol-sirkuset er det hele nå over, og det var mange følelser i salen lørdag kveld.

Tar pause fra bowlingjobben

Øystein har nå sikret seg en platekontrakt med Universal, og gleder seg til å satse alt på musikk fremover. Før Idol jobbet 18-åringen i en bowlinghall ved siden av studier.

Ble satt ut av Øysteins opptreden

– Nå setter jeg den jobben på vent. Målet mitt fremover er å finne meg selv som artist, og leve av det.

Nå venter finalefest med resten av gjengen i Idol.

– Vi elleve finalistene har blitt så nærme og jeg håper at vi holder kontakten for alltid. Vi skal også feire Kristian i kveld, sier Øystein.

Gratulerer vinneren

Det var en fattet Kristan Raanes som måtte ta til takke med andreplassen i kved.

– Jeg hadde aldri drømt om å nå så langt i denne konkurransen uansett. Og når det er en så flott fyr som Øystein som slår meg på målstreken, så er det helt greit, sier 22-åringen til TV 2.

Han har nå store planer om å fortsette musikkarrieren og komme seg ut på turné rundt om i Norge.

– Det går aldri an å sette seg for store mål som artist, men én dag skal jeg leve av mine låter på mine premisser. Så får vi se hvor lang tid det tar å komme dit.

Hyllet av dommerne

Det var Øystein som åpnet showet med sin tolkning av Berlin av RY X, en låt seerne har stemt frem i finalen. Han rørte både dommerne og seerne da han sang den på bootcampen, og i kveld gjorde han det igjen.

– Øystein, fra du sang på audition i Trondheim har jeg tenkt eller hørt på stemmen din hver eneste dag. Og nå står du her, og det er alt jeg har drømt om, sa Idol-dommer Silje Borgan Larsen.

Her kan du gjenoppleve hele Idol-kvelden!