Ryan Zinke går av.
Ryan Zinke går av. Foto: Pool

USAs innenriksminister Ryan Zinke går av

USAs innenriksminister Ryan Zinke går av, opplyser president Donald Trump på Twitter. Avgangen er den siste i en lang rekke fra Trumps regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ryan har oppnådd mye i sin periode og jeg vil takke ham for hans tjeneste for landet. Trump-regjeringen vil utnevne en ny innenriksminister neste uke, skriver Trump på Twitter.

Senatet må gi sin godkjenning til den nye kandidaten.

Nyheten kommer bare timer etter at det ble kjent at Mick Mulvaney blir ny stabssjef i Det hvite hus, etter at John Kelly tidligere i desember kunngjorde at han ønsket å fratre.

Zinkes personlige forhold og lederavgjørelser har ført til minst 15 etterforskninger, men flere av dem er avsluttet, skriver Washington Post.

Den mest alvorlige dreier seg om hvorvidt Zinke har brukt sin stilling til personlig vinning i forbindelse med et eiendomskjøp i Whitefish i Montana. Kontoret for internrevisjon i innenriksdepartementet har oversendt saken til justisdepartementet, skriver avisen.

Zinkes reisevirksomhet er også under granskning. Avgangen kommer bare uker før Demokratene tar kontroll over Representantenes hus etter høstens mellomvalg, og etter alt å dømme ville det ha ført til at granskningene fikk ny fart.

Zinke regnes som en nøkkelperson i Trumps innsats for å avvikle miljøregler og fremme innenlands energiutvikling i USA.