Klæbo tilbake på topp etter maktdemonstrasjon

Johannes Høsflot Klæbo sørget for norsk jubel i Davos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har slitt med både formen og flyten i sporet, og denne uken var han involvert i en påkjørsel hjemme i Trondheim.

Likevel var Johannes Høsflot Klæbo (22) tilbake på sitt beste under sprinten i Davos søndag. Han vant prologen, kvartfinalen og semifinalen.

Og når finalen kom, så viste han konkurrentene ryggen igjen og kunne juble for sin første verdenscupseier for sesongen.

– Den uken kongen har abdisert, tar prinsen sin første seier for sesongen, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk, med henvisning til Petter Northug som tidligere i uken meddelte at han legger opp.

– Hater å tape skirenn

Italienske Federico Pellegrino tok andreplassen, mens franske Baptiste Gros ble nummer tre. Eirik Brandsdal tok femteplassen.

– Det smaker godt, det er ikke noen tvil om det. Det har vært litt stang ut i starten, og jeg viste nå at jeg fortsatt kan være med å kjempe om seier. Det er ekstra deilig nå, sier Klæbo til TV 2.

– Hvor revansjesugen har du vært etter det som skjedde på Lillehammer?

– Jeg har vært revansjesugen. Jeg hater å tape skirenn, det er det verste jeg vet. Det artigste jeg vet er å vinne skirenn, og det er det som gjør denne verdenen så brutal. Det er oppturer og nedturer. Nå fikk jeg en opptur, det smaker godt før jul, sier 22-åringen.

– Gjorde alt feil

Han roser italienske Federico Pellegrino, som var nærmest ham lørdag.

– Han er veldig sterk i skøytesprint. Vi kjemper i nesten hver sprint, og det er bra å ha noen som du må kjempe hardt for å slå. Det er kult å stå på toppen nå, sier Klæbo.

Eirik Brandsdal vant sin semifinale, men hadde ikke krefter igjen på tampen og måtte nøye seg med femteplass.

– Det var litt kaputt, ja. Jeg gjorde vel alt feil i den finalen. Det var dårlig. Beina var slitne, det var litt slutt, sier han til TV 2.

Artikkelen oppdateres!