SKUFFET: Maiken Caspersen Falla var ikke fornøyd med å ryke ut i kvartfinalene i sprinten.
SKUFFET: Maiken Caspersen Falla var ikke fornøyd med å ryke ut i kvartfinalene i sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sjokkexit for Falla: – Kroppen spiller ikke på lag

Maiken Caspersen Falla røk ut i kvartfinalen i Davos. Ingen av de norske jentene kom til finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falla var bare fjerde best av de norske i prologen, men gikk greit videre som nummer 16. Hun ble bare nummer fire i sitt kvartfinaleheat, og tiden var heller ikke god nok til å ta seg videre som lucky loser.

24-åringen ble forkjølet etter verdenscupåpningen i Finland. Hun sto derfor over sprinten på Lillehammer.

– Jeg er merker jo litt hvordan luftveiene ikke fungerer helt ennå. Jeg er for dårlig på alt, og det går ikke i dette selskapet, sa Falla til TV 2.

Gjerdrum-løperen har vunnet sprintcupen de tre siste sesongene og var skuffet etter sjokkexiten.

– Det var dårlige greier. Kroppen spiller ikke helt på lag og når jeg i tillegg bommer taktisk og snubler litt, så er det utrolig skuffende. Det var ikke bra nok i dag dessverre, forteller Falla til TV 2.

I semifinalene gikk alt galt for Tiril Udnes Weng. I den siste svingen lå hun godt plassert, men mistet den ene skien og var ute av løpet.

– Det der er veldig sjeldent at man ser, utbrøt TV 2s ekspert Åge Skinstad.

– Jeg har aldri opplevd det før. Det er sånn som skjer en av en million ganger og i dag skjer det på en god dag, når jeg har tidenes mulighet til finaleplass. Jeg skal innrømme at det gikk en kule varmt der. Det er ikke hver dag jeg kommer til en semifinale og har sjansen til å nå en finale. Jeg ble skikkelig irritert, sier Tiril Udnes Weng til TV 2.

Tvillingsøster Lotta Udnes Weng fikk ikke like store problemer, men hadde ikke god nok tid til å nå finalen. Heller ikke Ingvild Fulgstad Østberg klarte å avansere. Hun ble nummer fem i semifinalen.

I finalen var Stina Nilsson suveren og tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Kathrine Harsem ble slått ut i det første kvartfinaleheatet, som ble vunnet av amerikanske Sophie Caldwell foran hjemmehåpet Nadine Fähndrich. Caldwell var best i prologen tidligere på dagen. ​