KONTROLL: Johannes Høsflot Klæbo hadde få problem med å ta seg videre fra prologen i Davos. Foto: Tore Meek.
KONTROLL: Johannes Høsflot Klæbo hadde få problem med å ta seg videre fra prologen i Davos. Foto: Tore Meek.

Klæbo best i Davos-prologen

En revansjsugen Johannes Høsflot Klæbo jakter sesongens første verdenscupseier. Ingen kunne matche trønderen i lørdagens prolog til skøytesprinten i Davos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klæbo slo franske Lucas Chanavat med 36/100 sekund. Det var 1,76 sekunder ned til Italia-stjernen Federico Pellegrino på tredjeplass.

Hittil har sesongen vært skuffende for Klæbo. I verdenscupåpningen rotet han bort en tilsynelatende klar sprintseier etter en kjempetabbe like før mål. På Lillehammer var han uheldig og brakk staven i semifinalen.

På distanse har ikke 22-åringen fått det til å sitte slik som han gjorde på samme tid i fjor. Da vant han hele sju av ti verdenscuprenn før jul.

Eirik Brandsdal var fjerde raskest i lørdagens kvalifisering. Kjelsås-løperen hadde 2,21 sekunder opp til Klæbo. Deretter la Sondre Turvoll Fossli og Håvard Solås Taugbøl seg inn på plassene rett bak.

Finn Hågen Krogh la seg på 12.-plass, mens Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14. Med Kasper Stadaas på 22.-plass gikk samtlige av Norges herresprintere videre til kvartfinalene.

Det ble en solid norsk sprintkvalifisering i Davos. Lenge så det ut til at også Silje Øyre Slind skulle ta seg videre, men hun ble til slutt skubbet ned til den sure 31.-plassen.

Mari Eide klarte heller ikke å bli blant de 30 beste. Hun gikk lørdag sitt første verdenscuprenn siden Drammen-sprinten i mars. I sommer mistet hun brått storesøsteren Ida.

– Jeg er ekstremt stolt over hva jeg har gjort og at jeg stiller fra start her i dag, sa Eide til NRK etter lørdagens 36.-plass.

Tiril Udnes Weng var 3,60 sekunder bak prologvinner Sophie Caldwell fra USA, mens tvillingsøster Lotta Udnes Weng endte på 9.-plass.

Deretter fulgte Ingvild Flugstad Østberg som nummer elleve i den sveitsiske høyden.

Maiken Caspersen Falla var bare fjerde best av de norske, men gikk greit videre som nummer 16. Hun var 5,56 sekunder bak Caldwell. Gjerdrum-løperen har vunnet sprintcupen de tre siste sesongene, og lørdag jakter hun sin første verdenscuptriumf i vinter.

I sesongens to første sprintrenn var det ingen norske kvinneløpere på pallen. Julia Belorukova fra Russland vant i Ruka, mens svenske Jonna Sundling var raskest på Lillehammer.

Kathrine Harsem på 27.-plass tok den siste norske kvartfinaleplassen i Davos.

(©NTB)