Christiansen kontrollert til ny VM-finale

Henrik Christiansen hadde tredje beste tid da han uten problemer kvalifiserte seg til søndagens finale på 1500 meter fri i kortbane-VM i svømming.

NY FINALE: Henrik Christiansen har allerede tatt et sølv under svømme-VM, nå er han i en ny finale. Foto: Christine Olsson/tt

Romerikingen klokket inn til tiden 14.28,90. Med det vant han sitt forsøksheat, mens det totalt skilte henholdsvis 6,75 og 0,65 sekunder opp til Mykhailo Romantsjuk (Ukraina) og Damien Joly (Frankrike).

På kortbane har Christiansen 14.21,53 som personlige rekord på 1500 meter fri. Den satte han i Berlin i august 2017.

22-åringen svømmer søndagens finale i kinesiske Hangzhou klokken 11.07 norsk tid. Tirsdag tok han VM-sølvet på 400 meter fri. Det var Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Stortalentet Tomoe Zenimoto Hvas endte nest sist i sitt heat på 400 meter medley lørdag. Han hadde tiden 4.12,56 og havnet totalt på en 21.-plass. Kun de åtte beste gikk videre til finale.

På kvinnenes 100 meter butterfly greide Emilie Nyenget Løvstrøm akkurat ikke å ta seg videre. Med 58,24 ble hun totalt nummer 17 i kvalifiseringen. De 16 beste avanserte til semifinaler.

Susann Bjørnsen svømte til 24,87 på 50 meter fri. Det holdt til en 21.-plass. Hun er dermed ferdig med VM i Kina.