NØDLANDE: Et SAS-fly på vei fra Trondheim lufthavn Værnes til Las Palmas måtte nødlande i Portugal etter at en overstadig beruset passasjer skapte trøbbel ombord. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
NØDLANDE: Et SAS-fly på vei fra Trondheim lufthavn Værnes til Las Palmas måtte nødlande i Portugal etter at en overstadig beruset passasjer skapte trøbbel ombord. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

sas-fly måtte nødlande:

Full trønder prøvde å knuse flyvindu – måtte stripses fast til sete

En overstadig beruset trønder på vei til Las Palmas førte til at et SAS-fly møtte nødlande i Porto forrige lørdag. Nå risikerer passasjeren regning på flere hundre tusen kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Passasjeren var full, krakilsk og oppførte seg truende mot besetningen. SAS-flyet måtte derfor foreta en sikkerhetslanding i Porto i Portugal.

Men før flyet rakk å lande måtte både mannskap og passasjerer stripse mannen fast til et sete i flyet etter at han blant annet hadde forsøkt å sparke ut et vindu og oppført seg slik at både barn og voksne gråt.

Det skriver Trønder-Avisa (+).

Overfor Dagbladet bekrefter informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS hendelsen.

Han legger til at mannen er politianmeldt og at han må regne med å betale for Porto-landingen selv.

– Summen varierer fra hendelse til hendelse. Slike ting medfører store ekstrakostnader som vedlikehold på fly, ombooking av billetter, hotellopphold til passasjerer som blir forsinket. I år har vi hatt et par tilfeller hvor erstatningskravet har oversteget hundre tusen, sier presseansvarlig for SAS Norge, Knut Morten Johansen, til NRK.