– Hvis du går inn i disse kampene med for mye følelser, så kan du like godt legge skoene på hyllen

Marcus Rashford har kjent på rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool hele livet. Overfor TV 2 innrømmer han blant annet at han ikke har noen venner som heier på rivalene.

Manchester United-stjernen møtte liverpool første gang som ni-åring:

– Hvis du går inn i disse kampene med for mye følelser, så kan du like godt legge skoene på hyllen

Marcus Rashford har kjent på rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool hele livet. Overfor TV 2 innrømmer han blant annet at han ikke har noen venner som heier på rivalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 16.30 (kampstart 17.00)

– Jeg elsker atmosfæren. Presset i slike kamper er det som driver både spillere og supportere. Vi vet at det er alt eller ingenting. Det er viktig inn i slilke kamper.

Ordene tilhører Marcus Rashford, Manchester United-angriperen som innrømmer at oppgjørene mot rivalene fra Liverpool gir ekstra motivasjon.

– Ja. Definitivt. Hvis du vinner er det veldig bra, men hvis du taper, kan det være den verste følelsen i verden. Samtidig så har du en ny kamp igjen om fem-seks dager, så du kan ikke holde på den følelsen. Det er problemet med disse kampene. Folk er så tilknyttet til dem, og hvis du går inn i dem med for mye følelser, så kan du like godt legge skoene på hyllen, for du kan ikke spille fotball som det, sier unggutten til TV 2.

Se hele videoen i intervjuet øverst!

– Anfield er «crazy». Det kan være vanskelig når fansen er som de er
TV 2 Sporten møter ham på Manchester Uniteds treningsfelt Carrington, og 21-åringen forteller åpent om hvor trøblete det kan være å styre følelsesregistret sitt når nettopp Liverpool står på motsatt banehalvdel.

– Før kampen er det enklere. Men underveis kan det være vanskelig. Du fores av energien folk rundt deg skaper, så når fansen er som de er, kan det veldig enkelt overføres til deg. Vi må kontrollere det.

– Hvordan er atmosfæren på Anfield?

– Det er et «crazy stadium». Alt er veldig kompakt. Det er som om supporterne er oppå deg på banen. Jeg er hundre prosent sikker på at det blir en spesiell kamp, sier angriperen.

Møtte Liverpool første gang som niåring - selv da kjente han rivaliseringen
Selv ble han den store helten i det motsatte oppgjøret i mars, da to scoringer fra nettopp ham sørget for 2-1-seier på Old Trafford sist lagene stod overfor hverandre. For en unggutt som har spilt for klubben siden han var liten gutt, var det utvilsomt spesielt.

– Det er aldri noen som har fortalt meg om rivaliseringen. Du bare vokser opp i det, og føler det selv. Jeg spilte mot dem for første gang som niåring. Selv i en slik kamp føler du at det er derby. Når du vokser opp i et slikt miljø, trenger ingen å fortelle deg om det. Du bare føler det.

– Hvordan husker du kampene mellom lagene fra du var liten og så på dem?

HELT I MARS: Marcus Rashford scoret to mot Liverpool sist. Foto: Oli Scarff/AFP
HELT I MARS: Marcus Rashford scoret to mot Liverpool sist. Foto: Oli Scarff/AFP

– Det var alltid minnerike kamper. Det er i disse kampene det skjer spesielle øyeblikk, som forblir i minnet ditt for livet. Nå handler det om prøve å gjenskape de øyeblikkene. Jeg nyter å være i posisjon til å kunne gjøre det, sier han.

– Hvis spenningen blir for stor, spiller du med følelser og uten å bruke hodet
For at han skal kunne gjøre det, er hodet nødt til å fungere. Og nettopp kontroll-elementet spiller inn i disse enorme oppgjørene, der trykket fra utsiden er større enn ellers - selv i en storklubb som Manchester United.

– Vi må kontrollere oppmerksomheten, for hvis vi blir for spente og spenningen blir for stor, så spiller du med følelser og uten å bruke hodet. Vi må være forsiktige. Alle både på innsiden og utsiden er spente, sier han.

Tidligere denne uken uttalte tidligere Liverpool-profil John Arne Riise at det i oppgjør mot Manchester United og Everton for ham var slik at det var viktigere ikke å tape enn å vinne. Det synspunktet deler ikke Rashford.

– Gleden ligger alltid i å vinne. Du vil definitivt ikke tape, men hvis du vinner, så skaper det smil i manges ansikter. Inkludert ditt eget og lagets. Målet er alltid å vinne hver eneste kamp, sier Rashford.

Har ingen venner som er Liverpool-supportere
På direkte spørsmål om han har venner som er Liverpool-supportere, er han også klokkeklar.

– Nei. Nei. Ingen av mine venner er Liverpool-supportere. Ingen av mine venner er City-supportere. Bare min onkel. Alle har bare vokst opp som United. Jeg vet ikke hva som har skjedd med min onkel, som ble City, smiler Manchester United-profilen.

I videovinduet øverst ser du også Rashford fortelle hva som er viktigst av Manchester City- og Liverpool-kampene, hvorfor han synes det er bedre å spille kampene enn å se på dem, hvordan fansen kan gi ekstra energi og hvordan man takler en situasjon der ens to store rivaler er 15 og 16 poeng foran seg selv på tabellen!

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 16.30 (kampstart 17.00)

Kos deg med disse fra arkivet: