Aksel Lund Svindal (35) fulgte opp de to tredjeplassene fra Beaver Creek i starten av desember med å kjøre inn til førsteplass under fredagens Super-G i italienske Val Gardena.

35-åringen måtte tukte den meget gode ledertiden til hjemmefavoritt Christof Innerhofer, og det ble en hundredelsduell.

«Superdeilig»

Med et skranglete kne, brukket og tapet tommel var Svindal fattige fem hundredeler foran Innerhofer i mål.

– Det er superdeilig. Jeg har hatt en bra start på sesongen, men allikevel, det startet med en femteplass, tredjeplass og så nå en seier. Det er der oppe du vil være. Så det var deilig å vinne et renn, sier Svindal til TV 2.

Blant publikum sto Bjørn Svindal og heiet fram sønnen.

– Jeg er veldig stolt av Aksel og det har vært en fantastisk tur. Vi kom her i morges, og dagen har blitt helt fantastisk, sier Bjørn Svindal.

– Det er veldig fantastisk at han får betalt for innsatsen, for han har trent veldig hardt for å komme tilbake, legger faren til.

Trives i Val Gardena

Kjetil Jansrud og Alexander Aamodt Kilde gjorde dagen enda bedre med norske øyne på henholdsvis tredje- og femteplass. Avstanden opp til Svindal var på 27 hundredeler for Jansrud.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til åttendeplass.

– Det har vært et utrolig bra sted for oss. Jeg tror det har litt med forholdene å gjøre, du ser jevnt med frostrøyk, det er kaldt der vi står nå. Det er skikkelig vinterforhold. Og i tillegg er det sikkert en bakke som passer oss ganske bra, så vi er glad i Val Gardena, sier Svindal og smiler.

35-åringen var fornøyd med fredagens renn.

– I dag er en av de dagene der jeg følte at jeg klarte å ta riktig mengde risiko, ikke for store feil, men nok til at det gikk fort. Så veldig, veldig fornøyd, sier Svindal.

Fredagens triumf var Svindals femte i Val Gardena og samtidig verdenscupseier nummer 36.