Sander Berge og Genk knuste Sarpsborg 08s Europaliga-drøm

To scoringer på 270 sekunder sendte Sarpsborg 08 ut av Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genk-Sarpsborg 08 4-0

Sarpsborg 08 måtte slå Genk for å avansere til 16-delsfinale i Europaligaen, men drømmen om avansement ble brutalt knust i løpet av de fem første minuttene i Belgia.

Allerede etter ett minutt og 16 sekunder ga Zinho Gano hjemmelaget ledelsen. Hjemmefansen hadde knapt rukket å sette seg ned på setene før de måtte reise seg igjen. Joseph Paintsil doblet Genks ledelse etter fire minutter og 30 sekunder.

– Nå blir det tungt for de nesten 1000 tilreisende tilskuerne. De ser sjokkerte ut på benken, kommenterte Kasper Wikestad etter katastrofestarten.

Faktisk er det første gang et lag i Europaligaen har scoret to mål i løpet av de fem første minuttene.

– Det ble tungt når vi havnet under 0-2 i løpet av de fem første minuttene. Da er det tøft å være på bortebane mot Genk. De var veldig gode i dag. Det er ikke så veldig mye mer å si, sier Sarpsborgs høyreback Jon-Helge Tveita.

– Det er tungt nå, men hvis du spør meg i morgen vil jeg kikke tilbake på sesongen med stolthet. Det er klart at man ikke kan havne bakpå 0-2 etter fem minutter mot et så bra lag. Da er det oppoverbakke, sier Patrick Mortensen.

Det er trener Geir Bakke enig i.

– Det jeg sitter igjen med etter denne kampen er hvor hardt straffet man blir for å gjøre småfeil, ikke klarer å stå på beina og å miste konsentrasjonen i små øyeblikk. Samtidig er det inspirerende å se hvor listen ligger. Det finnes ingen snarveier i fotball. Vi må bare øve mye, mye mer. de er bedre enn oss på alt i dag, sier han.

– Kjip avslutning på et stort og fantastisk eventyr
​Til tross for braktapet i kveld sitter Kristoffer Zachariassen igjen med gode minner fra Europaliga-eventyret.

– Det var en kjip avslutning på et stort og fantastisk eventyr. Vi ødelegger for oss selv med en så tung start, sier Kristoffer Zachariassen.

– Det er minner og opplevelser for livet. Vi har lært mye, møtt gode lag, spilt på store arenaer og mot store navn. Det er veldig mye lærdom å ta med seg, sier han.

Sander Berge scoret Genk tredje mål. Nordmannen var godt fornøyd med kampen.

– Det var revansjens time. Det var tid for å slå tilbake, og det synes jeg vi gjorde på en solid måte i dag, sier han.

Slo tunnel på Berge
Genk kunne fort scoret mer enn to mål før pause. Sarpsborg slet med å skape store sjanser. Nærmest kom sarpingene da Kristoffer Zachariassen slo tunnel på Sander Berge og fant Patrick Mortensen foran mål, men spissens avslutning ble for svak.

– Jeg fikk ikke plassert ballen. Det ergrer meg veldig, sier Mortensen.

Et drøyt kvarter ut i annen omgang la Sander Berge på til 3-0. Nordmannen ble truffet av ballen etter en dødball, men berøringen var nok til å sette Sarpsborg-keeper Aleksander Vasyutin ut av spill.

– I dag var det mer flyt enn at jeg var dyktig, innrømmer Berge.

– Et eventyr
​Etter 66 minutter måtte Vasyutin plukke ballen ut av nettet på ny. Nok en gang kom scoringen etter en dødball. Joseph Aidoo fikk uforstyrret ta sats, stige til værs og heade ballen kontant i mål.

– Sarpsborg 08 taper for et bedre lag, men det kunne sett veldig annerledes ut hvis ikke de to målene hadde kommet på de tidspunktene de gjorde, var Drillos konklusjon etter kampen.

– Det har vært et eventyr å følge Sarpsborg. Det lavest rangerte laget i Europaligaen, men alle eventyr har en slutt. Sarpsborgs eventyr endte her, la Wikestad til.

For Genk fortsetter Europaliga-eventyret. Den belgiske storklubben får med seg Malmö videre fra gruppespillet. Marcus Antonsson scoret kampens eneste mål da svenskene slo Besiktas i Tyrkia.