EDRU:
EDRU: Foto: Keith Richards har sluttet å gjøre konserter i alkoholpåvirket tilstand. Her er han på scenen under en konsert på Juillard School of music i New York, mai, 2005. Foto: Frank Franklin/Scanpix

Keith Richards (74) har sluttet å drikke

– Det var på tide å slutte, sier Keith Richards som trappet ned siste året.

Den legendariske Rolling Stones-gitaristen Keith Richards (74) er kjent for alkoholproblemene sine. Nå avslører han overfor Rolling Stone Magazine at han er tørrlagt.

Alkoholproblemer

Keith Richards, som fyller 75 år 18.desember, har utrolig nok overlevd 50 år med utagerende festing og dopeksperimenter.

Sprit og narkotika, som heroin og kokain, har vært en stor del av hverdagen til rockelegenden.

Tørrlagt

Han har nå sluttet helt å drikke alkohol.

– Det var på tide å slutte. Akkurat som alt det andre jeg har holdt på med, forteller han.

På spørsmål om det har vært en stor overgang, svarer Richards:

– Du kan godt kalle det det, ja. Men jeg merker egentlig ingen forskjell, annet enn at jeg ikke drikker lenger. Jeg følte meg ikke bra og jeg ønsket ikke å gjøre det lenger, sier han.

EDRU: Mick Jagger og Keith Richars under en konsert i San Diego, mai, 2015. Foto: Rich Fury/Scanpix
EDRU: Mick Jagger og Keith Richars under en konsert i San Diego, mai, 2015. Foto: Rich Fury/Scanpix

– Han er en mykere mann

Keith Richards bandkompis Ron Wood (71) satt sammen med ham under intervjuet og kunne bekrefte at han hadde sett forandringer hos Keith.

– Han er en fryd og jobbe med. Han har også blitt mye mykere og mer åpen for nye ideer. Før kunne han være negativt innstilt til ting jeg sa, men nå sier han bare: «Det er kult!», forteller Ron Wood.

Edru på scenen

Til tross for sin høye alder er han fortsatt et av de største rockeikonene i verden. Nå håper han at livsendringen vil gi han mange flere år i Rolling Stones. På spørsmål om hans livsstil har påvirket Rolling Stones på scenen svarer han:

– Det var interessant å være edru under en konsert.