RIVALER: Calle Halfvarsson (t.v) fra Sverige og Petter Northug i mål etter en Tour de Ski-etappe i 2015.
RIVALER: Calle Halfvarsson (t.v) fra Sverige og Petter Northug i mål etter en Tour de Ski-etappe i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

åpner opp om forholdet til erkerivalen:

– Utenfor skisporet har vi alltid hatt en god relasjon

– Det var bare moro. Jeg kommer til å savne det, sier Calle Halfvarsson om kranglingen med Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Calle Halfvarsson var det første navnet Petter Northug dro fram da han ble bedt om å liste opp sine største rivaler under onsdagens pressekonferanse. Nå åpner svensken opp om forholdet til sin norske rival.

– Jeg ble overrasket. Det var en trist nyhet. Jeg hadde håpet at Petter skulle komme sterkt tilbake igjen, sier Halfvarsson til svensk TV 4.

Han håpet i det lengste at Northug skulle komme tilbake i godt, gammelt slag.

– Petter er en stor profil i sporten og jeg hadde synes det var gøy å se en Petter i god form. Jeg hadde håpet å få utfordret ham på nytt, forteller den svenske langrennsstjernen.

Venner utenfor løypen
​Forholdet mellom de to erkerivalene har alltid vært preget av krasse kommentarer og gjentatte verbale krumspring. Nå forteller svensken at forholdet er vesentlig bedre enn hva man har fått inntrykk av gjennom mediene.

– I skisporet har han vært min erkerival. Det er vanskelig å slå Petter. Han har vært veldig sterk. Utenfor skisporet har vi alltid hatt en god relasjon. Det har ikke vært noen «hard feelings» der. I skisporet har det vært tøffere tak, sier 29-åringen, som er full av lovord om den abdiserte skikongen.

– En fantastisk dyktig langrennsløper. De resultatene han har hatt, gjør ham til en av de største gjennom tidene. Måten han kom tilbake på foran Falun-VM og ble VM-konge der var utrolig imponerende. Når han tar på seg langrennskiene, så har han ikke mange svakheter. Han har vunnet alt.

Calle Halfvarsson og Petter Northug under oppløpet på stafetten i Falun i 2015. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Calle Halfvarsson og Petter Northug under oppløpet på stafetten i Falun i 2015. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Og nettopp Falun var noe Northug trakk frem fra sine beste minner gjennom karrieren. Og et av høydepunktene i mesterskapet var da nordmannen spurtslo Halfvarsson på stafetten. Det er noe svensken ikke kommer til å glemme med det første.

– Jeg hadde håpet jeg skulle klare å ta hjem gullet på hjemmebane. Men Petter var for sterk.

– Jeg gjorde så godt jeg kunne, men jeg hadde ikke like mye krefter som Petter det mesterskapet. Han var i fantastisk form og var helt overlegen. Det var ikke så mye å gjøre med ham der, sier svensken.

– Det var bare moro
​Den svenske langrennskommentatoren Tomas Petterson har også hyllet Northug etter onsdagens nyhet. Men Expressen-kommentatoren fortalte også hva han mente om Northugs mange stikk.

– Noen ganger har han vært latterlig i hånet av for eksempel Calle Halfvarsson, mente Petterson.

Halfvarsson selv er ikke like bastant. På spørsmål om svensken kommer til å savne de mange frekke utspillene fra Northug, svarer han klokkeklart:

– Nei, jeg kommer til å savne det. Jeg har synes det har vært gøy. Det var bare moro. Det blir kjedelig uten Petter.

Svensken har, i likhet med Northug, slitt med å finne tilbake til formen fra glansdagene. Hans forrige verdenscupseier kom på Lillehammer i 2016. Men 29-åringen avviser at han selv vurderer å legge inn årene.

– Nei, ikke ennå. Jeg har fortsatt motivasjon for å gå fort på ski. Jeg går nok ikke i hans fotspor ennå. Jeg vil ha noen flere medaljer før jeg legger opp.