Martinsen scoret først da Chicago vant hjemme

Norske Andreas Martinsen sto for både scoring og assist da Blackhawks brøt tapsrekken og sikret seg 6–3 hjemme mot Penguins.

OPPTUR FOR MARTINSEN OG BLACKHAWKS: Andreas Martinsen var svært delaktig i Chicago Blackhawks' første seier på ni forsøk. Foto: David Banks

Det gikk nesten et kvarter av første periode før noen fikk nettkjenning i onsdagens kamp i Chicago, men da var det altså nordmannen som tegnet seg på scoringslisten først. Det var sesongens første for Martinsen på et Chicago som har slitt i motvind i det siste. Blackhawks hadde åtte tap på rad bak seg da de gikk ut på hjemmeisen i United Center.

Etter Martinsen la Brent Seabrook på til 2–0, før Bryan Rust reduserte for gjestene fra Pittsburgh.

Nesten seks minutter ut i andre periode sørget samme Rust for utligning, og Penguins var på høyden i ti minutter. Alex DeBrincat sørget for ny Chicago-ledelse et drøyt kvarter ut i omgangen, men Rust var ikke ferdig. I periodens siste minutt utlignet han igjen, og var den eneste pingvinen som fikk pucken i mål i Chicago.

Tredje periode sto i Chicagos tegn. Etter snaut fire minutter var Martinsen med på å legge opp pucken for svenske Marcus Krüger, som satte inn 4–3. Minuttet før slutt var Jonathan Toews som fikk muligheten mot et åpent Pittsburgh-mål. Halvminuttet senere gjentok Brandon Saad den bedriften og fastsatte sluttresultatet til 6–3 i vertenes favør.

Andreas Martinsen fikk bare litt over sju minutter på isen, men han brukte dem til gjengjeld svært godt.