Lewandowski hylles etter ellevilt drama: - Han er verdens giftigste spiss

Fullstendig unødvendige utvisninger, ellevill dramatikk og hele seks scoringer da Bayern München sikret seg seieren i gruppespillet helt på tampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgjøret mellom Ajax og Bayern München ble et ellevillt drama som hadde det aller meste en fotballkamp kan by på.

Til slutt endte det med to røde kort og seks scoringer. Bayern München sikret seg til slutt seieren i gruppa etter at oppgjøret endte med 3-3.

– For en sinnssyk fotballkamp vi har fått sett. Det er en av høstens villeste fotballkamper, konkluderte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Utover i oppgjøret eksploderte det nemlig fullstendig i Amsterdam.

– Denne kampen hadde alt. Rett og slett en helt fantastisk fotballkamp, slo TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast etter oppgjøret.

Ellevilt drama

Etter 75 minutter, på stillingen 1-1, virket det imidlertid som om Bayern München hadde full kontroll på oppgjøret.

Tyskerne spilte nemlig mot ti mann og kunne cruise det hele inn, men så pådro Thomas Müller seg et rødt kort midt på banen.

Veteranen hadde trolig ikke kontroll over situasjonen da han hoppet opp med foten. I motsatt ende kom en Ajax-spiller og Müller traff han i hodet med knottene. Det endte med rødt kort til Müller.

– Han kan umulig ha sett motstanderen, konkluderte TV 2-kommentator Petter Myhre og fikk støtte av studio etter kampen som konkluderte med at rødt var riktig, men at det neppe var en bevisst handling fra Müller.

Åtte minutter før slutt så det ut til at Müller-utvisningen skulle bli skjebnesvanger. Ajax-innbytter Kasper Dolberg ble nemlig lagt i bakken i straffefeltet, og fra straffemerket gjorde Kasper Dolberg ingen feil da han satte inn 2-1.

LES OGSÅ: Stjerneskuddet (22) frykter han må legge opp

Scoringen gjorde at Ajax plutselig tok over gruppeledelsen.

​Men i Amsterdam var dramaet bare så vidt startet.

Tre minutter før slutt fikk Bayern München straffe, og straffemerket gjorde Robert Lewandowski ingen feil. Med sitt 53 mål i Champions League - bare fem spillere har gjennom historien scoret flere - satte storscoreren inn 2-2.

– En sånn mann slipper du ikke løs i ditt eget felt. Han er verdens giftigste spiss, konkluderte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i pausen.

2-2-målet til Lewandowski gjorde at det igjen var Bayern München som ledet gruppen.

​Så da Kingsley Coman satte inn 3-2 til Bayern på overtid, trodde nok alle at dramatikken i Amsterdam var over.

​Men nei.

Langt ut i overtiden utlignet Ajax til 3-3 ved Nicolas Tagliafico, og dermed hadde Ajax et par minutter til på seg til å fikse seieren i gruppa.

Ajax kastet alle mann i angrep, men ​Bayern holdt unna og kunne juble for seieren i gruppa etter en ellevill fotballkamp i Amsterdam.

Lewandowski startet scoringsballet

At oppgjøret etter hvert tok fullstendig fyr kom litt ut av det blå.

Begge lag var videre allerede før den siste kampen, og det var kun seieren i gruppen de spilte om.

Det gjorde nok sitt til at lagene etter hvert ga full gass framover og ikke fryktet for konsekvensene.

I Amsterdam var det vertene som hadde ballen innledningsvis, men kampens første mål kom ved gjestene og Robert Lewandowski.

Bare 13 minutter var spilt da Lewandowski fikk fritt spillerom. Ajax-forsvarerne forsøkte trolig å sette Lewandowski i offiside, men mislyktes totalt. Alene med keeper, etter pasning fra Serge Gnabry, gjorde Bayern-spissen ingen feil og styrte inn 1-0.

​Nevnte Lewandowski kunne punktert oppgjøret fullstendig etter 26 minutter, men alene med keeper - riktignok fra litt skrått hold - klarte ikke storscoreren å overliste Ajax-keeper Andre Onana.

Selv om det var Bayern som var farligst foran mål, var det faktisk Ajax som styrte store deler av førsteomgang. Men på den siste tredjedelen ble det mye nesten for vertene, og lagene gikk derfor til pause på stillingen 0-1.

– Det har vært en underholdende førsteomgang, fastslo TV 2-kommentator Petter Myhre da lagene gikk inn til garderoben i pausen.

Drømmeangrep sørget for 1-1

I andreomgang virket Bayern München å ha kontroll fra start av, men etter hvert kjørte Ajax opp tempoet. Vertene presset tyskerne tilbake fra start av, men slet egentlig med å skape de helt store sjansene.

Etter 61 minutter sørget imidlertid Ajax-dominansen for 1-1. Et langt angrep, der Ajax rullet opp med en rekke pasninger, endte med at Donny van den Beek kom seg rundt på høyrekanten. Han banket ballen inn i feltet, og der fikk Dusan Tadic en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Bayern München fikk etter hvert ristet av seg Ajax-dominansen,

Bayern München fikk gradvis mer kontroll, og etter 65 minutter trodde nok de fleste på stadion at Robert Lewandowski hadde gitt gjestene 2-0.

Fra kort hold sendte han avgårde en knallhard heading som keeper Onana på utrolig vis reddet.

– For en feberredning! Det der er en blekksprut-avverging, utbasunerte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Totalt unødvendig Ajax-utvisning

Som om ikke oppgaven var vanskelig nok for Ajax allerede, så sørget Maximilian Wöber for å gjøre snuoperasjonen omtrent umulig bare noen minutter senere.

Omtrent midt på banen, i en situasjon han virket å ha god kontroll på, satte han inn en susende takling som endte med direkte rødt kort.

– Det er totalt unødvendig i den situasjonen der, konkluderte Petter Myhre.

​På dette tidspunkt trodde nok alle at Bayern skulle ta det hele ganske enkelt, men så startet altså den vanvittige dramatikken i Amsterdam som til slutt endte med at Bayern München sikret seg seieren i gruppa med to kjappe scoringer helt på tampen av kampen.

Kan vippe Messi/Ronaldo ned fra tronen

Robert Lewandowskis to scoringer betyr dessuten at han er toppscorer i turneringen hittil i år med sine åtte mål. Lionel Messi har nest flest med sine seks mål.

​Dersom Lewandowski ender med å score flest mål i år, vil han bryte en vanvittig statistikk. I 13 år på rad har enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi blitt toppscorer i turneringen. Nærmest å skyve en av de ned fra tronen var Neymar i 2014/2015 da trioen delte toppscorertittelen.