United klønet det til - fikk ikke gruppeseieren

Manchester United kunne blitt gruppevinner med seier over Valencia. Istedenfor klønet de det til i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valencia - Manchester United 2-1 (1-0)

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst.

Manchester United kunne krone seg som gruppevinnere dersom de slo Valencia onsdag, men slik gikk det ikke.

Valencia på sin side hadde lite å spille for, ettersom de ville ende på tredjeplass uavhengig av resultatet mot José Mourinhos menn.

Likevel var det hjemmelaget som dro i land 2-1 seier over United, som dermed endte på andreplass i gruppen bak Juventus.

– Jeg synes vi var for passive i førsteomgang. Vi var ganske komfortable med ballen, men ikke i intensitet og ambisjoner. I andreomgang var jeg ganske sikker etter samtalen i pausen at ting ville bli annerledes, men vi startet med et selvmål som ga Valencia en bedre posisjon til å kontrollere kampen, sier Mourinho til BBC Sport etter kampen.

At tapet handlet om å spare krefter til det viktige oppgjøret mot Liverpool førstkommende søndag, var United-manageren rask på å avskrive.

– Det handler ikke om Liverpool i dag, det handler om Champions League. Vi går til hver kamp med intensjonen om å vinne. Noen ganger klarer du det, andre ganger ikke, men intensjonen er alltid den samme, sier Mourinho.

Grisetakling

Det hele startet dramatisk på Estadio Mestalla da Lato gikk i bakken etter kun ti spilte minutter, etter at Antonio Valencia kom altfor sent inn i taklingen på Valencia-spilleren.

Smellet som runget over stadion fikk nok mange på tribunen til å grøsse. Lato ble liggende nede, mens han vred og hylte av smerte og holdt seg til leggen.

– Han slår i reklameveggen, så vondt har han, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Heldigvis slapp både Lato og Valencia med skrekken, og venstrebacken kom seg på beina igjen med det som så ut til å være et markant kutt i leggen.

Valencia i ledelsen

Sett bort fra grisetaklingen av Lato, fikk Valencia en perfekt start på kampen da de tok ledelsen etter drøye kvarteret spilt.

Carlos Soler fikk ballen etter en United-klarering, og 21-åringen la ballen sikkert i det lengste hjørnet fra 15 meter. Dermed var hjemmelaget i føringen på Mestalla.

Pogma med grov bom

United fikk etter hvert ristet av seg det tidlige baklengsmålet, og tok mer og mer over ballbesittelsen. Sjanser produserte de også, og nærmest utlikning de første 45 minuttene var definitivt Paul Pogba.

United-spilleren fikk ballen en knapp meter foran mål, og hadde ingen forstyrrelser i det han sende av gårde skuddet på åpent mål. Det skuddet endte utrolig nok like utenfor for Pogba.

– En grov bom fra en som i og for seg har levert for United på bortebane i Champions League denne sesongen, sier kommentator Osnes.

Men det var Valencia som skapte mest i den første omgangen, og de gikk også til pause med 1-0 ledelse.

Selvmål av United

Etter pause vartet United opp med en svært klønete start. Michy Batshuayi var på vei mot Uniteds mål i det Phil Jones gikk for en sklitakling. Det resulterte i at Uniteds midtstopper fikk en tå på ballen i det Sergio Romero var på vei ut. Ballen? Den trillet inn i det tomme målet.

Dermed sto det 2-0 til Valencia kun tre minutter ut i den andre omgangen.

Rashford utliknet på tampen

United svarte med å sette innpå Marcus Rashford og Jesse Lingard. Det tok tid, men i det 86. minutt ga det resultater for United. For med fire minutter igjen av ordinær tid, headet Rashford inn reduseringen for United. Spørsmålet var bare om den kom for seint.

Det gjorde den også, og det endte 2-1 til Valencia.

Young Boys sikret seier over Juventus, men det hadde ingenting å si for italienerne. For med United-tap endte gruppe H slik:

1. Juventus, 12

2. Manchester United, 10

3. Valencia, 8

4. Young Boys, 4