UNGARSK SEIER: Nadine Schatzl og Ungarn vant med to mål mot Romania.
UNGARSK SEIER: Nadine Schatzl og Ungarn vant med to mål mot Romania. Foto: Bildbyrån

EM-drømmen lever videre etter ungarsk gavepakke

Norge må ha tysk seier mot Nederland for å gå til semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ungarn - Romania 31-29 (17-17)

Håndballjentene fikk hjelp av Ungarn, som vant 31-29 mot Romania. Dermed kan Norge fortsatt gå til EM-semifinale om Tyskland slår Nederland senere i kveld.

– Det blir litt det samme som Ungarn-Romania. I utgangspunktet har Nederland et bedre lag enn Tyskland. Tyskland har hvilt i tre dager, det samme som Ungarn hadde. Det blir en thriller til siste kast, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Hadde Ungarn scoret ett mål til mot Romania, hadde Norge gått rett videre.

– Tyskland er trent av Henk Groener, som ledet Nederland til deres første finale i 2015 mot Norge, så han er sikkert interessert i å kunne dra litt i de nederlandske jentene. I tillegg fikk Helle Thomsen hvilt flere av de store stjernene mot Norge, så det blir veldig spennende, fortsetter Svele.

Norge gjorde sin del av jobben med tre av tre seirer i mellomspillet, men etter å ha kommet inn fra gruppespillet uten poeng.

Det virket kjørt for Ungarn tidlig i kampen da rumenerne gikk opp i en femmålsledelse, men forspranget ble sakte, men sikkert spist opp i førsteomgang. Til pause sto det 17-17.

Ungarn startet forrykende i andreomgang og skaffet seg tidlig en femmålsledelse. Bakerst hos ungarerne sto Éva Kiss glitrende.

Det ble en thriller i sluttminuttene, og Ungarn ledet flere ganger med nok mål til at Norge kunne gå direkte videre. Det ble imidlertid tomålsseier, som ikke er nok for Norge. Thorir Hergeirssons jenter må ha tysk seier mot Nederland.

Den rumenske stjernespilleren Cristina Neagu måtte for øvrig ut i sluttminuttene med det som så ut til å være en alvorlig kneskade.