UTE: Joël Matip er satt på sidelinjen de seks neste ukene med skaden han pådro seg mot Napoli.
UTE: Joël Matip er satt på sidelinjen de seks neste ukene med skaden han pådro seg mot Napoli. Foto: Paul Ellis

Liverpool-stopper ute i flere uker med brudd

Joël Matip slutter seg til Joe Gomez på Liverpools skadeliste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool bekrefter at midtstopper Joël Matip er ute i seks uker med skaden han pådro seg i Champions League mot Napoli.

Den tysk-kamerunske midtstopperen landet forkjært i slutten av 1-0-seieren og pådro seg et kragebeinsbrudd, som gjør at han må gjennom en operasjon, opplyser klubben.

– Det begynner å gå litt på stumpene nå. Men Dejan Lovren er klar, så foreløpig går det greit. Wijnaldum har jo også prøvd seg som stopper. Men Liverpool er avhengig av at de gjenværende stopperalternativene klarer å holde seg skadefrie nå, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Liverpool har allerede Joe Gomez på sidelinjen etter at han pådro seg et brudd i nedre del av leggen mot Burnley forrige uke.

– 50 prosent av midtstopperne er på sidelinjen nå. Nå må kanskje Klopp begynne å være kreativ. Wijnaldum har vært bak der, og kanskje kan Henderson gjøre en jobb som stopper også. Men Liverpool balanserer på et knivsegg nå. De må vinne hver kamp og har lite å gå på for å beholde ledelsen, mener Thorstvedt.

Dermed har Liverpool-manager Jürgen Klopp kun Dejan Lovren og Virgil van Dijk som tilgjengelige stopperalternativer de neste ukene.

Liverpool leder Premier League og er videre til åttedelsfinale i Champions League.

Nå venter et heftig juleprogram for Klopps menn. Allerede til helgen er det storkamp mot Manchester United på Anfield. I de kommende juleukene skal laget også møte Wolves, Newcastle, Arsenal og Manchester City.

Om 27-åringens antatte tid på sidelinjen stemmer, vil kameruneren miste åtte kamper.

Saken oppdateres!