KJØRTE OVER SPANIA: Katrine Lunde hevet målvaktsspillet i andreomgang, mens Stine Bredal Oftedal sprudlet offensivt.
KJØRTE OVER SPANIA: Katrine Lunde hevet målvaktsspillet i andreomgang, mens Stine Bredal Oftedal sprudlet offensivt. Foto: Bildbyrån

Norge gjorde sin del av jobben: Smadret Spania

Håndballjentene ristet av seg spanjolene i andreomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Norge 25-33 (17-18)

SISTE: Ungarn slo Romania 31-29, dermed lever fremdeles EM-håpet for Norge. De er nå avhengig av at Tyskland slår Nederland senere onsdag kveld.

Det ble uventet spennende i førsteomgang mellom Spania og Norge i den siste kampen i mellomspillet, men etter pause rykket de norske jentene fra og sikret en 33-25-seier.

– Vi brukte en omgang på å komme inn i måten de spiller på. Vi gjorde en fin justering i pausen og andreomgang. Vi skapte nok av sjanser fremover. Litt slurv på slutten, men jeg er veldig fornøyd med jobben vi gjorde, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Norge har dermed gjort sin del av jobben for å holde liv i drømmen, men er fortsatt avhengige av hjelp for å nå EM-semifinale.

Må ha hjelp

Ungarn må slå Romania. Vinner ungarerne med mindre enn tre mål, er Norge også avhengige av at Tyskland slår Nederland senere onsdag kveld.

– Nå må vi restituere godt og være klar for kamp igjen om to dager, sier Hergeirsson.

– Hva betyr den kampen om det skulle bli en kamp om femteplassen?

– Det betyr veldig mye for oss etter det vi gjorde i gruppespillet. Det betyr mye for oss å komme så høyt som mulig. Vi er ydmyke, sier landslagssjefen.

Heidi Løke er fornøyd med kampen mot Spania, men:

– Det er litt kjedelig at vi har satt oss selv i den situasjonen her. Vi må bare vente, sier Løke, som spilte sin landskamp nummer 200 mot spanjolene.

– Vil en eventuell kamp om femteplassen bety noe?

– Selvfølgelig. Da skal vi vinne den kampen og. Det er viktig å avslutte med stil uansett, sier hun.

Stine Bredal Oftedal tror på avansement.

– Vanligvis er jeg ikke overtroisk, men i dag er jeg det, sier hun.

– I dag er du kanskje kristen også?

– Jaja, i dag er jeg alt!

Camilla Herrem visste ikke om hun orker å følge med på de andre kampene.

– Nå spiller Sola kamp klokken 18, så jeg vet ikke om jeg klarer å sitte å se på Ungarn-kampen. Det er så vondt i hjerte å være i denne situasjonen.

Slet i forsvar

Det var en målfest fra start i Nancy, der det ble scoret tjue mål før 14 minutter var spilt.

Norge slet i forsvar, og landslagssjef Thorir Hergeirsson tok timeout etter åtte minutters spill da Spania hadde en tomålsledelse. De ledet på det meste med tre mål før pause.

Hergeirsson etterlyste ordentlige avslutninger etter at flere store muligheter ble misbrukt. Det var bedre offensivt, men bakover fortsatte Norge å lekke. Det hjalp ikke at verken Katrine Lunde eller Silje Solberg hadde en god omgang i mål.

Overkjøring etter pause

En suser av Veronica Kristiansen sørget for at Norge tok med seg en 18-17-ledelse til pause.

– Vi er ikke tette og komprimerte nok. Spania spiller et spill vi ikke er vant til. De ligger mye tettere på og kommer uten ball i høy fart og får ballen på sju-åtte meter. Der henger vi ikke med, uttalte landslagsassistent Mia Hermansson Högdahl til TV3 i pausen.

I andreomgang sto Lunde bedre og angrepspillet satt enda bedre ut, mens Spania etter hvert så ferdige ut. Da ble det også stygge sifre for spanjolene.

Spania pyntet på resultatet i avslutningsminuttene, men det ble den tredje strake storseieren i mellomspillet.