salahs steinansikt vekker oppsikt:

– Han har sikkert sine personlige grunner til å gjøre det

Mohamed Salahs avmålte feiring vekker oppsikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Salah sendte Anfield til himmels med sin matchvinnerscoring mot Napoli. Egypteren fikk hjemmefansen til å smile av glede, men selv viste han nok en gang svært lite glede etter målet.

– Han har sikkert sine personlige grunner til å gjøre det. Om han har fått kritikk, jeg vet ikke, sa John Arne Riise i TV 2-studio.

​Se scoringen i videovinduet øverst

– Han kan feire på hvilken som helst måte han vil. Jeg bryr meg ikke. Han er fantastisk, sa den tidligere Liverpool-spilleren.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller la også merke til Salahs steinansikt etter scoringen.

– Nå er det blitt en greie ut av det at han ikke feirer. Nå kan det nesten virke som han tenker seg om før han ikke feirer, sier TV 2-eksperten.

Temaet ble også tatt opp i denne ukens episode av podcasten B-laget. Alle de kommende uttalelsene ble sagt før tirsdagens Champions League-kamp.

Hør siste episode av B-laget her

– Det er en litt spesiell sak med Mohamed Salah, som ser betuttet og litt rar ut når han scorer, sa Simen Stamsø Møller i denne ukens episode.

Podcast-gjengen tok opp saken etter egypterens hat trick mot Bournemouth i forrige helgs Premier League-kamp. Og temaet blir ikke mindre aktuelt etter tirsdagens scoring.

– Kan du ikke feire ordentlig?! Bli du ikke glad? Jeg skrev på Twitter at det nærmest så ut som han var på vei inn i depresjon, men mange fans svarte at det er fordi tenker på at han var i bedre form. Nei, det er et eller annet han prøver å signalisere. Enten at han er for kul for dette, eller så er det noe vi ikke vet. Du blir glad når du scorer mål, sa Marius Skjelbæk.

– Han blir beskrevet som en gladgutt
​Stamsø Møller mener at flere av situasjonene i forrige sesong hadde en naturlig forklaring.

– Han har hatt det en stund. Det er litt merkelig. Forrige sesong feiret han ikke et par ganger. Den ene gangen var mot Chelsea da det hadde vært et terrorangrep i Egypt dagen før. Så feiret han ikke mot Roma, gamleklubben hans. Vi er blitt vant til det. I starten av sesongen sto han helt stille.

TV 2-eksperten påpeker også at Salah blir beskrevet som en blid person.

– Han blir beskrevet som en gladgutt og alle rundt ham sier at han er blid og fornøyd. Jeg vet ikke, men jeg tror at perioden fra og med Champions League-finalen, og med VM inn i denne sesongen, har gjort noe med ham. Det så ut som «the time of his life», der han skulle vinne Champions League og spille VM med Egypt fløyten. Han har ikke sett happy ut siden, sier Stamsø Møller.

– Man må forstå hvor privilegert man er
​TV 2-ekspert Jesper Mathisen håper Salah vil vise mer glede i fremtiden.

– Det er vel en eller annen beskjed til noen som har kritisert ham. Alle fotballspillere sier at de ikke leser noe og lever i en boble med bare seg selv og sin nærmeste, men det er hundre prosent feil. Selvfølgelig får spillere som Salah med seg at han er blitt kritisert for prestasjonene etter Champions League-finalen. Han er toppscorer og Liverpool topper tabellen, men han har vært skarpere før om vi ser på den siste perioden.

– Det er et eller annet han skal signalisere, men han får prøve å vise mer glede. Han tjener millioner, spiller for Liverpool og er elsket av hundrevis av millioner over hele verden, som hadde gjort hva som helst for å få et mål eller bare én avslutning i Premier League. Man må forstå hvor privilegert man er og vise mer glede enn hva han gjorde, sier Jesper Mathisen.