Beskjeden fikk spillerne til å sperre opp øynene av glede

Håndballjentene kunne glede seg til å komme tilbake til hotellet etter storseieren mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se responsen i videovinduet øverst!

De norske håndballjentene feide Nederland av banen i Nancy med en 29-16-seier.

Dermed lever fortsatt drømmen om EM-semifinale i Paris før mellomspillet avsluttes onsdag. Norge må gjøre jobben mot Spania onsdag, mens Ungarn må slå Romania.

Det er bare 17 timer fra kampslutt mot Nederland til skjebneoppgjøret mot Spania.

Norges landslagslege Nils Ivar Leraand var ikke veldig begeistret for den korte tiden mellom kampene, men han kunne komme med en gledelig beskjed til spillerne sine.

– Jentene begynner å bli lei av hotellmat, så når vi kommer på hotellet er det bestilt tacobuffet. Det tror jeg blir en slager. Det er om å gjøre å få inn næring. Selv om den ikke er så sunn, så er det viktig at de spiser, sier han til TV 2.

God stemning

Leraand virker å kjenne spillerne, for responsen var ikke til å ta feil av.

– Er det sant? Vet du det? Det er nydelig. Wow! Dere kommer med den gode nyheten, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til TV 2.

– Er det sant? Det visste jeg ikke. Det er bra. Det var godt å høre. Da kan vi ikke snakke sammen mer, sier Katrine Lunde, som spilte til ni på børsen.

– Oi, da blir det i hvert fall god stemning. Det er en favoritt nå vi er så lenge borte på tur. Det blir god stemning i garderoben, sier Marit Røsberg Jacobsen.

Dropper sovemedisin

Leraand utelukker at han kommer til å servere sovemedisin til spilleren som skulle slite med å få sove etter kampen.

– Det er kamp i morgen og viktig ikke å ha bedøvende stoffer i blodet. Vi skal være oppe, friske og raske. Noen har vunnet OL-gull uten å sove noe natten før, så det er jeg ikke noe bekymret for. De får sove etter kampen, sier legen.

Han åpner imidlertid opp om å gi melatonin, som er kroppens naturlige søvnhormon. Han forklarer at dette ikke gir noen «hangover» dagen etter.

Landslagskapteinen tror imidlertid det skal gå fint å få sove.

– Jeg tror jeg skal klare det siden kampen ble som den ble. Det blir sen frokost, og så skal vi være litt kjappere med alt ellers. Jeg er glad vi spiller første kamp. Hvis Romania mot Ungarn hadde vært først, kunne det forstyrret mer, sier Oftedal.