Elbiler? Nei her gir de blanke i det!

LOS ANGELES (Broom/TV 2): I pickupens hjemland skal det være stort!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med unntak for noen få stater er det ikke mye interesse for elbiler i USA. I stedet handler det om store SUVer, og aller helst om pickuper. Eller trucks, som de gjerne kalles blant amerikanere.

I år ligger det an til å bli solgt nærmere tre millioner pickuper i USA. Det er et vanvittig høyt tall.

Årsaken til at pickuper stjeler stadig større deler av markedet, er at amerikanere enda mer enn før snur ryggen til sedaner og stasjonsvogner.

RAM pickup ligger an til å bli den tredje mest solgte modellen i dette segmentet i 2018.

På bilutstillingen i Los Angeles tok vi en nærmere kikk på 2019-utgaven som står utstilt. Det er ingen tvil om at det har skjedd mye med amerikanske pickuper, der siste årene. Se video øverst i artikkelen.

Pickup: – Holder seg skummelt godt i pris

Bestselgeren

Men den aller mest solgte bilen "over there", uansett segment, er likevel Ford F-series. I løpet av første halvår ble det solgt utrolige 451.138 eksemplarer av denne. Det er en økning på knappe fem prosent, sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge Business Insider.

Med det kan vi allerede slå fast at Ford F-series tar førsteplassen på det amerikanske markedet for ufattelige 38. gang på rad!

Det som ligger an til å bli den nest mest solgte pickupen er Chevrolet Silverado. Den er også svært populær blant amerikanske kjøpere.

Topp 10: Bilene som har økt mest i verdi

Øker mest

Prosentvis øker Silverado salget mer enn Ford, med drøyt 10 prosent første halvår. Men fortsatt ligger den langt bak, om vi ser på antallet. "Bare" 291.000 biler ble solgt i løpet av årets to første kvartaler.

Chevrolet har imidlertid grunn til å juble av flere grunner. De har nemlig den modellen som etter opptellingen første halvår i år, hadde den sterkeste økningen. Hele 38,9 prosent opp fra 2017.

Den amerikanske drømmen lever fortsatt

Markedet i Norge

I Norge står pickup-salget for en svært lav andel av totalmarkedet – og de som blir solgt, er stort sett "arbeidsbiler" med grønne skilter.

I skrivende stund ligger det rundt 1.600 pickuper til salgs på bruktmarkedet i Norge.

Denne biltypen holder seg uvanlig godt i pris, og det er vanskelig å finne en god og kurant pickup, til lav pris.

Du er litt King-Kong bak rattet i denne

Populært med amerikansk

Amerikanske pickuper ser imidlertid ut til å ha et vanvittig ”drag” på oss nordmenn.

Noe av forklaringen kan være anvendeligheten. For disse bilene har god plass, krefter til nesten hva det måtte være, og planet gir fleksibilitet og bruksegenskaper langt ut over det vanlige.

På amerikansk vis er de bygget for komfort, og med utstyrsnivå som inntil de senere årene ikke har vært vanlig annet enn på litt finere personbiler fra andre kanter av verden.

Det er noe veldig lite beskjedent over fronten på en RAM pickup ...
Det er noe veldig lite beskjedent over fronten på en RAM pickup ...

Snipp snapp snute – så var disse bilmerkene forsvunnet

Video: Sjekk hva de har funnet på her!