Salah sørget for festaften på Anfield

Liverpool er klare for åttedelsfinale i Champions League etter å ha beseiret Napoli. – Det var en kamp som hadde alt, sier John Arne Riise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Napoli 1-0

Et øyeblikks magi fra Mohamed Salah var det som skulle til for å sende Liverpool i ledelsen. Egypteren kom seg fri fra Napolis Kalidou Koulibaly, før han prikket ballen i mål mellom beina på David Ospina.

– Det er en fantastisk scoring, sier John Arne Riise i TV 2-studio om Salahs fulltreffer.

Se scoringen i videovinduet øverst i saken.

Målet etter 34 minutter ble utrolig nok det eneste i den svært sjanserike kampen. På overtid fikk Arkadiusz Milik en enorm mulighet til å utligne, men Liverpool-keeper Alisson reddet mesterlig da det gjaldt som mest.

– Det var en utrolig redning, sier Liverpools Andrew Robertson om Alissons inngripen.

– Han er kanskje verdens beste keeper. Det er akkurat den situasjonen som blir avgjørende for at Liverpool går videre, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Resultatet betyr at Liverpool er klare for åttedelsfinale i Champions League, mens Napoli må ta til takke med Europa League. PSG vant gruppen etter 3-1 mot Røde Stjerne.

– Det er en kamp det vil bli snakket om i årevis fremover, sier Hangeland om dramaet på Anfield.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var i perlehumør etter avansementet.

– Hvis jeg viste at Alisson var så god, så ville jeg betalt det dobbelte, sier Klopp til dansk tv etter kampen.

– Jeg er så glad. Han var enestående i hele kveld, forteller Klopp.

Åttedelsfinalene trekkes på mandag. Dette er lagene Liverpool kan møte: Borussia Dortmund, Barcelona, Porto, Bayern München eller Ajax, Real Madrid og Juventus. Det er også en teoretisk mulighet for at Lyon kan bli gruppevinner i sin gruppe.

Slik var kampen
Det var Liverpool som kom til kampens første store mulighet. Andrew Robertson slo inn et presist innlegg til en umarkert Mohamed Salah, men egypteren klarte ikke å kontrollere ballen, og det endte med at ballen trillet rett i klypene til Ospina.

– Det er en kjempemulighet, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Like etterpå testet Marek Hamsik sin farlige skuddfot, men forsøket gikk like over mål.

Sjansefesten fortsatte kun ett minutt senere, og nok en gang kom et presist innlegg fra en Liverpool-back, denne gang Trent Alexander-Arnold. James Milner vant hodeduellen, men headingen gikk over tverrligger.

– Den er grisestygg
​Etter 12 minutter ble det temperatur på Anfield-matten da Virgil van Dijk taklet Dries Mertens. Stopperen var først på ball, men traff samtidig angriperens ankel med stor kraft og strake knotter. Dommer Damir Skomina valgte likevel kun å gi det gule kortet.

– Den er grisestygg. Det er klart rødt, sa Simen Stamsø Møller i TV 2-studio.

Kortet betyr at van Dijk må stå over neste kamp.

Etter 22 minutter satte Sadio Mané ballen i mål fra kort hold, men det ble helt korrekt annullert for offside.

Salah sendte Anfield til himmels
​Litt over ti minutter senere sendte de rødkledde ballen i mål igjen, og denne gang kom det ikke noe flagg i været.

James Milner spilte ballen til Mohamed Salah. Egypteren kom seg fri fra Koulibaly, og lirket ballen i mål til 1-0 fra skrått hold.

– Det er en fantastisk scoring. Måten han vender seg fri på, sa John Arne Riise.

Duellen mellom Salah og Koulibaly var et fascinerende skue. Fem minutter før pause fikk Napoli-stopperen også gult kort for en stempling på Salah.

Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 1-0 etter en svært fartsfylt omgang.

– Det er en fortjent ledelse, mente Alsaker.

Liverpool best i gang etter hvilen
Vertene startet bra også etter pausen. Salah var nær ved å bli tomålsscorer etter 50 minutter, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Fem minutter senere sendte Raul Albiol en hard heading mot mål etter et hjørnespark. Men det var ikke presist nok for å overliste Alisson. Kun minuttet senere fikk Roberto Firmino heade upresset i andre enden av banen, men Ospina holdt ballen i fast grep.

Etter 60 minutter sendte Liverpool-kaptein Jordan Henderson i vei et småfarlig langskudd, men Ospina reddet igjen.

Napoli hadde fortsatt ting å komme med. Italienerne rullet opp et godt angrep etter 70 minutter, men van Dijk fikk kastet seg frem og hindret avslutningen fra innbytter Milik.

Liverpool med sjanseorgie
Tre minutter senere var Salah på farten igjen. En superkontring endte med at egypteren fintet seg forbi Ospina, men den kvikke angriperen fikk for spiss vinkel da han skulle avslutte.

Napoli-laget kastet alt i angrep i jakt på utligning, dermed oppstod det også flust av gode kontringsmuligheter for vertene. Kun en suveren redning fra Ospina var det som hindret Sadio Mané i å doble ledelsen.

– Ospina redder! Det er et nydelig angrep, sa Alsaker.

Like etterpå fikk van Dijk en gedigen mulighet, men heller ikke nederlenderen klarte å overliste Napoli-keeperen.

Etter 78 minutter fikk italienerne en gyllen mulighet til å få målet de sårt trengte. Callejón fikk avslutte fra nært hold, men Napoli-angriperen sleivet ballen utenfor mål. Robertson gjorde en god jobb da han forstyrret spanjolen.

Fire minutter før fulltid fikk Mané nok en enorm sjanse. Salah spilte fri senegaleseren, men avslutningen smalt på feil side av stolpen.

– Liverpool har hatt noen vanvittige muligheter i denne omgangen, sa Myhre.

Ett minutt ut i overtiden så Napoli ut til å knuse Liverpool-supporternes drømmer. Ut av ingenting endte Milik opp med ballen i beina alene med Alisson, men Liverpools keeper fikk kastet seg frem og blokkert skuddet.

– Han kaster seg frem og gjør seg stor. Større mulighet får man ikke, sa Myhre.

Tre minutter på overtid fikk Mané komme alene med Ospina, men angriperen sendte ballen utenfor mål. Det var noe av det siste som skjedde i det utrolige dramaet på Anfield.

1-0-resultatet betyr at Liverpool sniker seg videre på bekostning av Napoli, mens PSG tar førsteplassen i gruppen.

Slik stilte lagene:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Milner; Mané, Salah, Firmino.

Napoli: Ospina; Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Callejon, Allan, Hamsik; Fabian, Insigne, Mertens.