Håndballjentene lekte seg til seier – holder liv i EM-drømmen

Den norske EM-drømmen lever fortsatt etter norsk storseier mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - Norge 16-29 (7-15)

Norge er avhengige av hjelp for å ta seg videre til EM-semifinale, men først og fremst må de vinne sine tre kamper i mellomspillet.

Ungarn ble feid banen på fredag. Samme skjebne led Nederland tirsdag. De oransje ble smadret fra første minutt av et påskrudd norsk lag, som til slutt vant kampen 29-16.

– Solid, taklende forsvar fra start med en veldig god Lunde bakerst. Veldig fin fart fremover også. Vi fikk vist at vi også kan løpe, oppsummerer Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

TV 2s håndballekspert Bent Svele var mektig imponert av det norske spillet.

– Det var senior mot junior. Det var et forsvarsspill som var helt suverent. De taket og smelte hver gang. De jaget unna nederlenderne. Nederland fikk aldri utfordret Norge, for de mangler en ordinær linjespiller. De spiller med bakspillere. Det som kom gjennom, det plukket Lunde. Det var verdensklasse. Så fulgte de andre opp. Når ballen vinnes, går det løp på løp. Divisjonsforskjell. Fantastisk, sier Svele.

EM-skjebnen er imidlertid fortsatt avhengig av at Norge får hjelp, for Ungarn er nødt til å slå Romania onsdag kveld. Tidligere på dagen må Norge vinne kampen mot Spania.

– Romania gjorde en fantastisk kamp mot Norge, men de har vært småråtne i etterkant. Spania spilte sin beste kamp mot Romania, men rumenerne greide å dra det i land. De får ikke mye hvile og er ikke så ruset som Norge. Vi får håpe, sier Bent Svele.

​​Norge startet kampen forrykende og scoret kampens fire første mål. Det tok over sju minutter før Estavana Polman kastet inn nederlendernes første mål for kvelden.

Den norske dominansen fortsatte utover førsteomgang. Nederland var aldri i nærheten av å true norsk seier.

Det ble heller ikke lettere av at Katrine Lunde spilte glimrende mellom stengene. Målvakten reddet hele 56 prosent av skuddene som kom.

Til pause tok Norge med seg en åttemålsledelse på stillingen 15-7.

Norge tok ikke foten av gasspedalen i andreomgang. Enveiskjøringen fortsatte og de norske jentene kunne til slutt juble for seier.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk også brukt hele troppen, noe som kan bli viktig med tanke på at Spania-kampen allerede er onsdag ettermiddag.