MISLYKTES: Norges U21-lag klarte ikke å ta seg videre fra denne EM-kvalifiseringen, der Tyskland vant gruppen.
MISLYKTES: Norges U21-lag klarte ikke å ta seg videre fra denne EM-kvalifiseringen, der Tyskland vant gruppen. Foto: Bendiksby, Terje

Knallhard U21-trekning: – Tøft på dette nivået

Norges U21-landslag i fotball møter blant andre sterke Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart etter trekningen i UEFA-hovedkvarteret i Nyon i Sveits tirsdag. Norge var seedet på nivå tre.

På øverste nivå befant sterke nasjoner som Tyskland, England, Spania og Italia seg, men det var Portugal som ble trukket som Norges motstander. Fra nivå to ble det norske laget trukket mot Nederland.

Leif Gunnar Smeruds mannskap skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar i gruppe sju på veien mot et eventuelt EM i Ungarn og Slovenia.

Stor utfordring

Landslagstrener Smerud ser det som en utfordring å skulle forsøke å henvise fremtredende fotballnasjoner som Portugal og Nederland til TV-stolen under sluttspillet i 2021.

– Det er kult å møte disse lagene, og vi gleder oss. Det er tøft på dette nivået, og ekstra tøft med tanke på at kun vinneren går direkte til EM, sier han til fotball.no.

Toppseedede Portugal har ikke det norske laget for mange gode minner mot.

– Portugal er et lag vi har prøvd å slå tidligere uten å klare det, så det er på tide nå. Vi møter de hjemme først, og jeg ser virkelig fram til den kampen. Vi knakk en kode med å slå Tyskland i forrige kvalik, nå skal vi prøve på det samme mot Portugal, sier Smerud.

Trangt nåløye

Kvalifiseringskampene spilles fra mars 2019 til oktober 2020.

De ni gruppevinnerne er automatisk kvalifisert for sluttspillet, mens de to beste toerlagene skal ut i omspill om den siste plassen.

Vertsnasjonene Ungarn og Slovenia er automatisk kvalifisert for sluttspillet i juni 2021.

(©NTB)