Cantonas beskjed til liverpool-kjempen:

– Kom igjen, feiten. Møt meg i tunnelen

Neil «Razor» Ruddock får neppe julekort fra Eric Cantona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 16.30

Søndag er det klart for gigantoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United. En som har mange minner fra oppgjørene mellom rivalene er Neil Ruddock.

Se reportasje om Ruddock i videovinduet øverst!

Midtstopperen, som var mest kjent for sin røffe stil på banen, spilte for Liverpool fra 1993-1998.

– Folk husker bare at jeg sparket og var aggressiv, men det plager meg ikke. At jeg ble kalt «Razor» hjelper ikke, men spillerne og trenerne vet at jeg var en god spiller. Faren min visste også det. Han er den viktigste å imponere, sier Ruddock til Premier Leagues egen TV-kanal.

– Jeg har to eldre brødre, og spilte alltid mot større og eldre gutter. Det var nok det som skilte meg ut som tenåring. Jeg var ikke redd for noen, alle visste at de ville få kamp.

– Fikk Schmeichel til å se dum ut
Et av oppgjørene mot Manchester United Ruddock husker spesielt godt ble spilt på Anfield i januar 1994.

– 3-3-kampen er nok den beste jeg har spilt. Vi lå under med to mål etter rundt 20 minutter. Da var vi langt nede. Stillingen var 3-0 etter 25 minutter, men så scoret Nigel Clough to mål, så vi var giret til pause. Stillingen er 3-2. Det gjenstår 12 minutter. Jeg går mot bakerste stolpe, som alle måljegere gjør. Stig Inge slo et strålende innlegg og jeg header ballen like over hodet til Ince. Pang! Jeg skalla mot Pallister. Så gikk ballen i mål og fikk Schmeichel til å se dum ut. Da ble det 3-3. Det er nok målet alle husker meg for. Det er min viktigste scoring. Og se hvor kjekk jeg var! Vakker.

Drøm deg bort med annet retro-stoff fra Premier League her!

Brettet ned Cantonas krage
«Razor» var i mange tøffe dueller med forskjellige Premier League-angripere, men mot Manchester Uniteds franske superstjerne gikk det litt lengre enn vanlig i 1995. Eric Cantona var tilbake fra karantene, etter den stygge kungfu-episoden, og det var ikke spesielt hyggelig stemning på banen.

– Det var mye snakk om meg og Cantona. Det ble skrevet at det var dårlig stemning mellom meg og Cantona, og mellom lagene. Jeg ville plage ham litt og stresse ham. Han hadde alltid kragen oppe, så jeg begynte å brette den ned. Han ble forbanna. Han ville ikke spille, bare sloss med meg. Han sa han skulle sloss med meg i spillertunnelen. Cantona scoret på straffe, hans første skudd på mål. Da kampen var over sa han: «Kom igjen, feiten, møt meg i tunnelen!» Jeg lette etter ham i tunnelen etterpå uten hell. Jeg har ikke sett ham siden.

Ruddock pådro seg en alvorlig smell i kneet i åpningskampen i 1997-98-sesongen og da gikk det meste galt for forsvarskjempen.

– Jeg pådro meg en stygg kneskade. På den tiden visste vi ikke helt hva vi drev med. Jeg var ung og dum. Jeg havnet på feil spor og tok til å drikke. Jeg kunne ikke delta på trening, så jeg hang mye på puben. Jeg mistet helt kontrollen. Jeg hadde ikke gjort det samme om igjen, men nå er det for sent å lære av det.

– Begynte å drikke tett
Og da Gerard Houllier kom til Liverpool i 1998, var det over og ut for Ruddock.

– Han kom opp til meg i garderoben og sa at han ikke husket navnet mitt. Jeg svarte: «Har du vært i en ubåt de siste tre årene?» Det likte han ikke. Tre dager etter var jeg på vei til West Ham.

50-åringen var også innom Crystal Palace og Swindon Town før han la opp. Da ventet en ny blytung og fuktig periode for den tidligere Liverpool-helten.

– 35 år gammel la jeg opp. Da begynte jeg å drikke tett. Ingen sa hva jeg skulle gjøre, og jeg kjedet meg. Man går lei av golf. Jeg ble skilt og havnet på rehab. Men jeg er glad det skjedde, det og at jeg gikk konkurs. Nå har jeg det bra økonomisk. Jeg er gift og har to flotte barn. Jeg blir ikke flau av å snakke om det. Det er slik jeg er, avslutter Ruddock.