Her får TV 2-profilen gladnyheten på direkten

Eli Kari Gjengedal ble stolt da hun vant den prestisjetunge prisen.

Gjengedal har siden 2014 vært redaksjonssjef for været på TV 2.

Tirsdag fikk hun kringkastingsprisen for lang og tro tjeneste som værmelder.

– Dette er utrolig kjekt for alle oss som jobber med vær. Det er stas å få litt heder og ære for å jobbe med vær, sier hun.

Kringkastingsprisen har blitt delt ut siden 1978. Prisen går til en person som har imponert med et godt mediespråk, i radio eller fjernsyn, eller begge deler.

Dette er første gang en værpresentatør har vunnet denne prisen.

VIDEO: Se hvordan værmelderen reagerte på nyheten øverst i saken.

– Prisvinneren har gjennom sitt yrkesliv stått støtt som en trygg dialektbruker. På klingende sognemål har hun meldt om regn, sol, sludd og frisk bris. I 2009 sang hun værmeldingen med melodien til Ola Tveiten, selvsagt på dialekt. Som del av markeringen av samenes nasjonaldag i februar i år, imponert hun ved å fremføre værmeldingen i sin helhet på samisk, skriver juryen i sin begrunnelse.

Tidligere vinnere er blant annet Anne Lognvik, Arill Riise, Knut Magnus Berge, Morten Sandøy og Are Kalvø.

Redaksjonssjef i TV 2 Nyhetene Silje Hovland mener Gjengedal i aller høyeste grad fortjener prisen.

– Dette syns vi i TV 2 er veldig stas! Ikke minst at Kringkastingsringen anerkjenner at også i værmeldingen så er språk viktig. Eli Kari har i alle år hatt et svært bevisst forhold til språkbruken sin og ivareta nynorsken slik at det er med på å løfte formidlingen av været til det norske folk. Så det er hyggelig at hun blir anerkjent for dette arbeidet.