Deilig juletorsk.
Deilig juletorsk. Foto: Bra godt / TV 2

Slik lager du juletorsk med bacon og erte- og spinatpuré

Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 100-150 g frosne grønne erter
  • Revet muskatnøtt eller timian
  • 1/4 dl fløte (eventuelt H-melk, mandelmelk eller vann)
  • 1 ts grønnsaksbuljong
  • 2 håndfull spinatblader
  • 1 ss smør/olivenolje
  • Torskfilet

Slik gjør du det:

Gi erter og spinatputer et oppkok. Slå av kokevannet. Kjør pureen sammen med en stavmikser. Rør inn 1 ts grønnsaksbuljongpulver og 1 ss smør.

Smak til med muskat, eller gjerne timian. Tilsett væske og krydder og la det hele putre litt.

Salt torskefiletene godt og la de stå i ti minutter. Skyll så filetene i rennende vann og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir.

Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett 2 ts salt. Legg fisken i kjelen og skru ned varmen. Vannet skal ikke koke, ettersom fisken skal ligge og trekke. La fisken trekke i ca. ti minutter.

Skjær bacon i biter og stek i en panne.

Garnityr: Topp fisken med bacon og litt fersk timian. Server gjerne med kokte mandelpoteter.