Slik lager du pepperkakehus helt fra bunnen av.
Slik lager du pepperkakehus helt fra bunnen av. Foto: Bra godt / TV 2

Slik lager du pepperkakehus

Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pepperkakedeig:

  • 150 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 250 g smøremyk rapsolje
  • 1,5 dl honning
  • 2 egg
  • 1 ss kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts nellik
  • 0,5 ts anis
  • 1 ss natron
  • 650 g speltmel

Pynt:

  • Rørsukker/fløtekarameller
  • Mørk sjokolade
  • Melis
  • Eggehviter
  • Eddik
  • Kokos
  • Saltstenger
  • Gelegodteri
  • Havrefras
  • Tørket smoothie
  • Gelatinplater

Slik gjør du:

  1. Smelt honning, koksblomstsukker og rapsolje på middels varme i en kjele.
  2. Avkjøl og rør inn ett egg om gangen
  3. Bland mel, natron og krydder i en bolle
  4. Rør væske inn i det tørre til en gjevn deig
  5. Forvarm ovnen til 200 grader
  6. Dekk stekeplatene med bakepapir
  7. Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykk og trykk ut figurer
  8. Stekes midt i ovnen i 7-10 minutter. Avpass steketiden i forhold til din egen ovn slik at pepperkakene blir passe stekt.

Pynt pepperkakehuset:

  1. Smelt rørsukker/fløtekarameller og bruk som lik for å feste delene sammen
  2. Bland melis, eggehviter og eddik til glasur
  3. Smelt mørk sjokolade i vannbad. Pensle så taket med sjokoladen og fest deretter gelegodteriet
  4. Ha striper med tørket smoothie rundt pipa og dekorer med melis
  5. Dekorer husveggene med saltstenger og havrefras
  6. Strø over kokos til slutt som snø