Glatte veier tirsdag morgen

Flere ulykker landet over — ikke alle kan skylde på føret

RUSPÅVIRKET: Et vogntog lastet med laks kjørte av veien ved fylkesvei 716 ved Storhallaren på Frøya. Da politiet kom fram til stedet mistenkte de kjøring i ruspåvirket tilstand. Foto: Trøndelag politidistrikt
RUSPÅVIRKET: Et vogntog lastet med laks kjørte av veien ved fylkesvei 716 ved Storhallaren på Frøya. Da politiet kom fram til stedet mistenkte de kjøring i ruspåvirket tilstand. Foto: Trøndelag politidistrikt
Tirsdag var det svært glatte veier flere steder i landet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For politiet i Trøndelag har det vært mange meldinger om utforkjøringer etter svært glatte kjøreforhold tirsdag morgen.

– Det har vært mange meldinger om ulykker, men det har så langt ikke vært meldt om personskader, sier operasjonsleder Solfrid Legdheim i Trøndelag politidistrikt.

En av ulykkene var et vogntog fullastet med laks som kjørte av veien ved Storhallaren på Frøya. Politiet ble varslet om ulykken 06.23 i morges.

– Det er svært glatt veier, men da politiet kom til ulykkesstedet fattet de mistanke om at føreren kjørte i alkoholrus. Prøver ble avlagt, sier operasjonsleder Solfrid Legdheim i Trøndelag politidistrikt.

Mannen vil bli anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Politiet har forlatt ulykkesstedet og Falk jobber med å berge vogntoget.

20 vogntog stod fast

Operasjonslederen forteller at de vanskeligste kjøreforholdene er vest i fylket og det fortsatt er glatt mange steder.

Tidligere i dag måtte bilbergerne hjelpe flere vogntog som stod fast ved Fosen.

– 20 vogntog stod fast ved Fosen og der har vi hatt en patrulje som bistod med bilberging. Nå er veien ryddet og strødd, sier operasjonslederen.

Hun ber alle tilpasse farten etter forholdene og kjøre forsiktig.

Politiet advarte om glatte veier

Klokken 04 tirsdag morgen meldte politiet i Trøndelag på Twitter at underkjølt regn på veien er årsaken til mange av ulykkene.

– Det vil si is med en vannhinne på toppen, slik at det blir svært glatte veier, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt.

Veitrafikksentralen advarte om at forholdene gjalt store deler av Midt-Norge tirsdag morgen.

– Kjør etter forholdene

Klokken 05.41 meldte politiet om en trailer som har kjørt av veien på E6 ved Støren i Trøndelag. Det er ikke meldt om personskader, og årsaken er trolig glatte veier.

Kort tid etter meldte politiet i Trøndelag om enda en trailer som har kjørt av veien på samme sted. Vogntogene skal stå med 100 meters avstand.

– Vi ønsker å oppfordre alle trafikanter til å kjøre forsiktig og å kjøre etter forholdene. Det er svært glatte veier, sier operasjonsleder Øystein Sagen.

Det er også vanskelige kjøreforhold på E14.

– E14 mellom Hegra og Stjørdal er speilblank, varslet en innringeren til politiet i Trøndelag.

Bedret forhold i Møre og Romsdal

Til tross for svært glatte veier i morgentimene, forteller operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt at de ikke har fått melding om noen alvorlige trafikkuhell.

– Det har vært flere utforkjøringer, men heldigvis ingen personskader, sier operasjonsleder Svein Harsjøen.

Han forteller at Statens vegvesen har jobbet på spreng hele morgenen for å bedre veiforholdene og at mildere vær har gitt fylket bedre kjøreforhold.

Vanskelige kjøreforhold tidlig morgen

Klokken 05.51 meldte politiet at en bil skal ha kjørt av veien og inn i en lyktestolpe ved Hovdebygda i Møre og Romsdal. Føreren sier seg uskadd, og det skal være svært glatte veier på stedet.

– Vi har fått tre meldinger om trafikkuhell på kort tid. Heldigvis er det ingen meldinger om personskader så langt, men det er speilblanke veier og svært glatt, sier operasjonsleder Erik Dyb i politiet Møre og Romsdal.

Dyb forteller at de største utfordringene er på Sunnmøre.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook