VIL HA MESSI TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo mener Lionel Messi bør komme seg til en annen liga for bevise at han kan gjøre som portugiseren.
VIL HA MESSI TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo mener Lionel Messi bør komme seg til en annen liga for bevise at han kan gjøre som portugiseren. Foto: Ben Stansall

Ronaldo: – Messi bør komme til Serie A for å bevise at han kan prestere i en annen liga

Cristiano Ronaldo oppfordrer Lionel Messi til å forlate Barcelona til fordel for en klubb i Serie A for å vise at argentineren kan ha innflytelse i en annen liga enn den spanske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo har vunnet Premier League og Champions League med Manchester United, og La Liga og fire Champions League-troféer med Real Madrid.

I sommer forlot Ronaldo som kjent Real Madrid til fordel for Serie A-giganten Juventus, og mye skal til om ikke portugiseren vinner ligaen i sin første sesong i italiensk fotball.

Nå oppfordrer Ronaldo sin tidligere La Liga-rival Lionel Messi til å forlate komfortsonen i Barcelona og følge etter ham til Serie A.

Ronaldo sier i et intervju med La Gazzetta dello Sport at Messi bør forlate Barcelona og La Liga for å bevise en gang for alle at argentineren kan dominere også i en annen liga.

GAMLE RIVALER: Messi og Ronaldo.
GAMLE RIVALER: Messi og Ronaldo. Foto: Josep Lago

– Kanskje Messi savner meg. Jeg har spilt i England, Spania, Italia og for Portugals landslag, mens han alltid har vært i Spania. Kanskje Messi trenger meg mer. For meg så er livet en utfordring og jeg liker å gjøre folk fornøyde, oppsummerer Ronaldo i intervjuet, før han fortsetter:

– Jeg ønsker at Messi kommer til Italia og spiller en dag. Han burde gjort som meg, og tatt utfordringen. Men om han er fornøyd der han er nå, så respekterer jeg det. Han er en fantastisk fotballspiller og en fin gutt. Jeg savner imidlertid ingenting i Italia. Dette er mitt nye liv og jeg er glad, konkluderer superstjernen, ifølge ESPN.

– Jeg har alltid hatt troen på meg selv og bevist for alle at jeg er en helt utrolig fotballspiller
Cristiano Ronaldo

– Ikke en konkurranse mellom meg og Messi
Ronaldo liker ikke den evige duellen mellom ham og Messi om hvem som er fotballhistorien beste.

Stjernerivaleriet ser imidlertid ikke ut til å nærme seg slutten helt ennå.

– Det er ikke en konkurranse mellom meg og Messi. Jeg fokuserer bare på min jobb, og jeg har vært suksessfull i hver klubb jeg har spilt for. Det er det viktigste for meg. Jeg liker ikke å bli sammenlignet med andre. Det er ikke rettferdig. Statistikken sier det meste, jeg har brakt suksess til alle klubbene jeg har spilt for og for landslaget. Jeg har ingenting å bevise, oppsummerer Ronaldo, før han kommer med et ørlite stikk til Messi:

– Jeg har gjort endringer og forlatt mitt komfortsone og akspetert nye utfordringer. Det har gått bra. Jeg har alltid hatt troen på meg selv og bevist for alle at jeg er en helt utrolig fotballspiller, slår han fast.

Ronaldo og Messi har de siste ti årene delt på den prestisjetunge utmerkelsen Ballon d'Or, men i år brøt Luka Modric rekken og stakk av med prisen. Ronaldo ble nummer to i kåringen, mens Messi endte helt nede på femteplass.

– Skal vinne Ballon d'Or i 2019
Ronaldo satser alt på å vinne Ballon d'Or i 2019 og dermed få et forsprang på Messi i kåringen.

– Jeg mener at jeg fortjener å vinne den prisen hvert år. Det er det jeg jobber for, men om jeg ikke vinner, så er det ikke verdens ende. Jeg respekterer avgjørelsen. Jeg gjorde alt jeg kunne for å vinne og statistikken min lyver ikke, poengterer Ronaldo.

– Selvsagt er jeg skuffet over at jeg ikke vant i år, men livet går videre og jeg må bare jobbe enda hardere. Gratulerer til Luka Modric som fortjente prisen. Men vi får se neste år. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne igjen. Det håper jeg at alle forstår, varsler Juventus-stjernen.

Cristiano Ronaldo har forøvrig scoret ti mål på 15 kamper for Juventus i Serie hittil denne sesongen. Lionel Messi har scoret elleve mål på 13 kamper for Barcelona så langt denne sesongen i La Liga.