SUPERTALENTER: Frenkie de Jong (til høyre) har tatt nederlandsk fotball med storm. Her sammen med et annet Ajax-stjerneskudd, Matthijs de Ligt (19).
SUPERTALENTER: Frenkie de Jong (til høyre) har tatt nederlandsk fotball med storm. Her sammen med et annet Ajax-stjerneskudd, Matthijs de Ligt (19). Foto: Stringer

Forbauset da kjæresten vekket ham opp med nyheten om gigantbud

Frenkie de Jong er et av Europas mest ettertraktede talenter. Han avfeier at han er i ferd med å signere for PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kl. 20.00: Ajax-Bayern München på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

På fredag slo den nederlandske avisen De Telegraaf stort opp om at Ajax hadde godtatt et bud på svimlende 727 millioner kroner fra PSG for stjerneskuddet Frenkie de Jong.

Dette avfeies imidlertid av den 21 år gamle midtbanespilleren, som ble forbauset da han fikk høre om oppslaget.

– Kjæresten vekket meg opp og fortalte om det ryktede budet. «Å herregud» tenkte jeg da jeg åpnet øynene, sier de Jong til samme avis, ifølge spanske AS.

– Ingen avtale

Se dette innlegget på Instagram

☃️❤️

Et innlegg delt av Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Nederlenderen, som jaktes av Europas største klubber, mener det ville vært respektløst overfor lagkameratene og klubben dersom han gjorde en avtale med en annen klubb utenfor overgangsvinduet.

– Det er ingen avtale. Ingenting er avgjort ennå, og jeg kan ikke ta en avgjørelse nå. Jeg kommer uansett ikke til å dra i vinter, hevder 21-åringen.

De Jong fikk Ajax-debuten i 2015. Først forrige sesong etablerte han seg som en fast brikke på det nederlandske storlaget, der han har imponert stort.

I høst ble han belønnet med landslagsdebut av Ronald Koeman, og har startet samtlige av Nederlands kamper i Nations League. Der overbeviste han nok til at nederlandsk media stemplet ham som «den nye Johan Cruyff».

Frir til Guardiola

I et lengre intervju med The Guardian beskriver supertalentet det «som en ære» å bli sammenlignet med den legendariske midtbanespilleren.

Men:

– Jeg kommer aldri til å nå hans nivå. Han er veldig mye bedre enn meg. Jeg vil ikke sammenligne meg selv med ham, og jeg tror dem som gjør det, bare ser likhetstrekk mellom oss. Ikke samme kvalitet, siteres De Jong av den britiske avisen.

Foruten PSG, kobles de Jong til Manchester City og Barcelona – kanskje ikke så rart med tanke på hans elegante stil. Selv legger han ikke skjul på at han er en tilhenger av Pep Guardiola, som har hentet stor inspirasjon fra nettopp Cruyff.

– Jeg elsker stilen hans – å vinne ballen tilbake kjapt, beholde den og med mange kombinasjoner. Når du ser på det, får du lyst til å gå ut på banen med kompiser og bare å kose deg. City og Barcelona er gode eksempler, mener 21-åringen.

Onsdag kl. 20.00: Ajax-Bayern München på TV 2 Sport 1 eller Sumo!