TRENERJAKT: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng leter fortsatt etter klubbens nye trener.
TRENERJAKT: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng leter fortsatt etter klubbens nye trener. Foto: Wold, Ole Martin

– De har mistet kontrollen

– Rosenborgs trenerjakt vitner om en klubb uten en klar plan, mener Jesper Mathisen, som har analysert kandidatene til den ledige jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kl. 20.55: RB Leipzig-Rosenborg!

Lørdag ble det kjent at Sarpsborgs Geir Bakke har takket nei til trenerjobben i Rosenborg. Ifølge VG skal Bakke ha vært førstevalget til trønderne.

– Jeg tviler veldig på at Geir Bakke var førstevalget da Rosenborg valgte å kvitte seg med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i sommer. I så fall forstår jeg ingen verdens ting av sparkingen. Det er jo først i høstens europaligakamper at Bakke har vist at han kan også kan håndtere det, sier Jesper Mathisen.

– Desperasjonen er løs på Brakka

TV 2s fotballekspert mener at Rosenborg, gjennom Bakkes nei, har malt seg inn i et hjørne og mistet kontrollen.

– Rosenborg har fått et kjempeproblem. For det første har de nå avslørt hvilket nivå de leter på. Å gå etter Bakke – som tok en åttendeplass med Sarpsborg i Eliteserien, men hatt kjempesuksess i Europa – vitner om at mange storlakser må ha sluppet unna på veien. De ser heller ikke ut til å ha noen god plan B eller C. Jeg tror desperasjonen er løs på Brakka, sier Mathisen.

Den tidligere Start-spilleren mener dessuten at Rosenborg har fått et problem da det ble kjent at de gikk for Bakke.

– Skal de nå gå for et annet norsk alternativ, så vil vedkommende starte i jobben med et stempel som andrevalg. Treneren vil umiddelbart ha et stort handikap. Dessuten vil det sette styret i Roseborg i et forferdelig dårlig lys da de i praksis ikke har noe å argumentere for når det gjelder sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun, forklarer Mathisen, og tenker da også på den forestående rettssaken med de to trenerne.

Kåre Ingebrigtsen uttalte nemlig i et intervju med VG like etter at han hadde fått sparken at han trodde Rosenborg skulle få det vanskelig med å hente en ny trener.

– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener til Rosenborg. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg, sa Ingebrigtsen på avisens spørsmål om han var rett mann.

Det kan fort vise seg at Ingebrigtsen får rett.

Her er alternativene:

TV 2 Sportens fotballekspert har nemlig sett på kandidatene til å ta over Rosenborg – som du kan lese i analysen under, har trønderne en stor oppgave foran seg:

De norske trenerkandidatene:

 • Ståle Solbakken – det er helt uaktuelt at Kong Ståle i Kongens by forlater FC København for Rosenborg.
 • Trond Sollied – han kunne vært et alternativ, men Sollied har nettopp skrevet under kontrakt med belgiske Lokeren og er derfor ikke aktuell.
 • Åge Hareide – han har det veldig fint der han er!
 • Geir Bakke – har takket nei.
 • Lars Arne Nilsen – har imponert med Brann og spiller riktig formasjon, men han er ikke aktuell for en jobb på Lerkendal.
 • Ole Gunnar Solskjær–- har akkurat forlenget med Molde og skal ta opp kampen med Rosenborg i årene som kommer.
 • Ronny Deila – hadde dette vært for to år siden, hadde Deila vært perfekt. Men slik han har prestert med Vålerenga denne sesongen, er ikke Deila like het lenger.
 • Kjetil Rekdal – det ville vært veldig kontroversielt da Rekdal er kjent for å være meget Rosenborg-kritisk. Jeg har fått med meg at han har blitt nevnt som ny sjef på Lerkendal, men basert på hva jeg vet er det 0% sjanse for at det skjer.
 • Dag Eilev Fagermo – hadde nok takket ja på dagen, men jeg tviler på at en ansettelse av Fagermo kan forsvare sparkingen av Ingebrigtsen/Hoftun.
 • Svein Maalen – er for fersk til å bli tilbudt jobben, men han spiller en fotball som alle i Trondheim elsker.

 • Tom Nordlie – det ville vært veldig spennende, men jeg tror nok Tom er sjef for Skeid også neste sesong.

De utenlandske trenerkandidatene:

 • Peter Bosz – har navnet, Ajax og Dortmund på CV-en, men hvorfor i all verden skal han flytte til Trondheim for å trene Rosenborg? Blir i så fall en veldig dyr mann, og jeg har aldri hatt noe tro på at en slik trener skal ta denne jobben.
 • Bob Bradley – var i Oslo i forbindelse med cupfinaleseminaret. For tiden tilbake i USA som trener for Los Angeles Football Club. Jeg tror han hadde vært en bra mann for Rosenborg og er veldig tydelig på måten han skal spille på. Men igjen så er jeg usikker på hvor realistisk det er.
 • Frank de Boer – den tidligere Ajax-, Inter- og Crystal Palace-treneren er arbeidsledig og skal ha takket nei til flere trenerjobber. Veldig interessant navn, men er nok altfor dyr – heller ikke interessert i å ta en jobb i Norge.
 • Ronald de Boer – skal ha vært i samtaler med Rosenborg om jobben i august, men jobber fortsatt som akademitrener i Ajax. Som sin tvillingbror veldig interessant, men å komme til Norge er nok ikke så interessant.
 • Hans Backe – landslagssjef for Finland og slår meg ikke som RBK-trener.
 • Kasper Hjulmand – hatt stor suksess med FC Nordsjælland, men klubben nekter å slippe ham før kontrakten går ut kommende sommer. Jeg har hørt fra flere hold at dette er mannen Rosenborg var «sikre» på å få, men så takket han plutselig nei. Da står Rosenborg uten en plan B, og det er selvfølgelig altfor dårlig av de som bestemmer på Lerkendal.
 • Morten Wieghorst – fikk nylig sparken i Aalborg fordi han ikke maktet å forløse klubbens offensive potensial. Det rimer dårlig med kravene om underholdende fotball på Lerkendal.

 • Michael Laudrup – har norsk kone og det hadde vært et perfekt navn å få inn, men det skjer aldri.

 • Rini Coolen – ble først ansatt som akademitrener for Roseborg og deretter overtok han ansvaret da klubben sparket Ingebrigtsen og Hoftun. Har ikke videreutviklet laget etter at han tok over i høst. Er heller ikke noe førstevalg, for da hadde han blitt ansatt for lenge siden. Kan likevel være en kandidat til å ta denne jobben frem til sommeren, mens RBK-styret leter videre etter en ny og bedre kandidat.

 • Simo Valakari – Tromsø-treneren leverte nok en for svak høstsesong til å være aktuell for jobben

 • Martí Cifuentes – Sandefjord-treneren løftet laget etter at han kom inn i høst og det hadde vært spennende å sett han i en større klubb, men har nok for lite å slå i bordet med til at Koteng og co finner han interessant.

 • Rikard Norling – den tidligere Brann-treneren tok gull med AIK, men noen Norge-retur skjer nok ikke med det første ...

 • Uwe Rösler – blir høyst sannsynlig værende i Malmö.

 • Erik Hamrén – Islands landslagssjef og blir værende der.